Het Vrijetijdscentrum De Nachtegaal gaat terug open met nieuwe infrastructuur en dienstverlening

De renovatiewerken aan het Vrijetijdscentrum de Nachtegaal lopen op hun eind. Nadat de sporthal terug open ging op 1 september, zal nu ook het zwembad terug haar deuren openen op donderdag 1 oktober. De dag ervoor gaan de inschrijvingen van start. Het Vrijetijdscentrum onderging een grondige dakrenovatie en maakte komaf met een aantal structurele problemen. Daarnaast nam het een aantal extra veiligheidsmaatregelen en wijzigde het haar dienstverlening. Het zal er voortaan dus wat anders aan toe gaan dan voorheen.

Het Vrijetijdscentrum dateert van de jaren ’70 en voldeed niet meer aan de huidige normen. Daarom liet het lokaal bestuur Kontich het gebouw grondig renoveren. De aannemer vernieuwde het dak volledig en nam daarbij het dak van het zwembad, de cafetaria, de vergaderzaal, de dojo en de conciërgewoning onder handen. Naast deze dakrenovatiewerken, werd er ook de tijd genomen om een aantal overige structurele problemen aan te pakken. Zo gebeurden er kleine aanpassingen aan de inrichting van de inkombalie en aan de groepskleedkamers van het zwembad. De dojo en de vergaderzaal zijn momenteel nog niet toegankelijk maar worden zo snel mogelijk opengesteld.

Luc Abrams, Schepen voor Sport vertelt “Het was wikken en wegen. Enerzijds wilden we bijdragen aan een betere zwembeleving van onze inwoners. Anderzijds wilden we hen zo min mogelijk tot last zijn met de werken. Daarom besloten we om de renovatiewerken te laten plaatsvinden in het laagseizoen en buiten de competitieperiode. Dat is goed gelukt en ik ben blij om te zeggen dat we de klus hebben geklaard. Dit had niet gekund zonder de inzet en samenwerking van velen. Ik wil dan ook in de eerste plaats de betrokken dienstverantwoordelijke, zijn medewerkers en onze technische dienst bedanken voor hun onafgelaten inzet en flexibiliteit de afgelopen maanden.”

Wies Van Den Broeck; dienstverantwoordelijke uitbating vrijetijdscentra vult aan: “Van nu af aan kunnen de inwoners genieten van een vernieuwde en verbeterde infrastructuur in ons Vrijetijdscentrum. We creëerden onder andere meer ruimte voor de kleedkamers die dienst doen tijdens het schoolzwemmen en voorzagen meer werkplek voor onze medewerkers. We hebben de voorbije vijf maanden alles uit de kast gehaald om niet enkel het gebouw maar ook onze dienstverlening op punt te stellen. Dit om er voor te zorgen dat de gebruikers kunnen genieten van een betere en veilige sport- en zwemomgeving”.

Vanwege de coronacrisis wijzigde het Vrijetijdscentrum haar aanpak en dienstverlening. Zo zijn er nieuwe openingsuren, dien je bij bepaalde activiteiten te reserveren via de webshop en dien je je bij je bezoek ook te registreren aan de kassa. Het seniorenzwemmen wordt voorlopig uitgesteld, het spelmateriaal voor kinderen blijft opgeborgen en zwemfeestjes mogen enkel nog voor kinderen onder de 12 jaar. Het Vrijetijdscentrum beperkt het maximum aantal deelnemers tijdens het zwemmen, hanteert een mondmaskerplicht, vraagt om zo veel mogelijk contactloos te betalen en besteedt extra aandacht aan poetstaken.

Meer uitleg over de nieuwe infrastructuur en dienstverlening zijn terug te vinden op: https://www.kontich.be/openingsuren-zwembad.

%d bloggers liken dit: