Historisch Archief van Erfgoed Edegem doet het goed!

Sinds haar oprichting in 2015 neemt het succes van het Historisch Archief van Erfgoed Edegem alleen maar toe. Zowel verenigingen als individuen en zelfs bedrijven kunnen er terecht met hun zogenaamd “statisch” archief. Dit is het archief dat wettelijk niet meer bewaard hoeft te worden, maar waar historici en onderzoekers onschatbare informatie in terugvinden.

Ook in 2019 ontving het archief verschillende schenkingen.

“Het merendeel werd geschonken door individuen, maar ook het archief van een bevriende gemeente droeg vorig jaar haar steentje bij. Zo mochten we van het lokaal bestuur van Kontich een affiche van een veeprijskamp in Edegem in het jaar 1945 ontvangen,” vertelt een enthousiaste schepen voor cultuur Koen Michiels.

Veel schenkingen brengen natuurlijk ook veel werk met zich mee. “Onze vrijwilligers van het Historisch Archief -een expertisegroep van Erfgoed Edegem- leveren schitterend werk. Het is meer dan terecht dat Erfgoed Edegem vorig jaar nog de Prijs Voor Verdienste kreeg. Extra helpende handen in de werkgroep zijn altijd welkom.”, vervolgt schepen Michiels. “Geïnteresseerden kunnen altijd langskomen op woensdagnamiddag tussen 14 en 16 uur. Het archief bevindt zich in de gemeentehallen op de Prins Boudewijnlaan 152 in Edegem.”

%d bloggers liken dit: