Hoe een coronaproof evenement organiseren?

Op 25 juni besliste de Nationale Veiligheidsraad om vanaf 1 juli onder bepaalde voorwaarden activiteiten met publiek toe te laten. Die voorwaarden worden vastgelegd in protocollen.

Voor reguliere evenementen die in permanente infrastructuren zoals theaters, bioscopen, tribunes en congreszalen, georganiseerd worden, zullen de bevoegde ministers en de experts van de GEES (Groep Experts Exit-Strategie) protocollen maken.

Voor éénmalige evenementen in de publieke ruimte zal vanaf 1 juli een online instrument (‘Covid Event Scan’) beschikbaar zijn, dat lokale besturen zullen gebruiken bij het verlenen van vergunningen voor deze evenementen. Met deze tool kunnen de organisator en het lokaal bestuur een zo goed mogelijke inschatting maken of en onder welke voorwaarden evenementen kunnen plaatsvinden. Er zullen namelijk duidelijke regels toegepast moeten worden.

Jullie kijken er wellicht naar uit om jullie werking terug voor te bereiden. Het lokaal bestuur van Rumst zal op infomomenten meer uitleg geven over de praktische kant van de regels, de werking van de Covid Event Scan en de ondersteuning van het lokaal bestuur voor coronaveilige feesten en evenementen. Het eerste infomoment vindt plaats op dinsdag 30 juni om 20 uur. Dit infomoment is online. Je kan deelnemen via deze link .

Het tweede infomoment vindt plaats op dinsdag 7 juli om 20 uur in de grote hal van het gemeentelijk technisch centrum, Korte Veerstraat 41. Dit infomoment zal ter illustratie coronaveilig ingericht worden. Op deze manier krijg je al een voorsmaakje van hoe een evenement er volgens de richtlijnen uit moet zien. Voor dit infomoment is het verplicht om in te schrijven. Je kan je inschrijven via deze link of via 03 880 00 94 .

We geven op deze infomomenten de informatie die al beschikbaar is. De komende weken volgt nog meer concrete informatie

%d bloggers liken dit: