Hond vergiftigd door gehaktballen met rattenvergif: politie zoekt hondenhater rond Fort 2

Een Hond at vier gehaktballen met traagdodend rattenvergif, die thuis vlak bij Fort 2 in Wommelgem, bij haar baasjes in de tuin waren gegooid of gelegd. Het dier is nog kritiek. De baas van de hond en de behandelende dierenarts roepen hondeneigenaars op om extra waakzaam te zijn. Politiezone Minos stelde proces-verbaal op en onderzoekt of er een hondenhater actief is.

De feiten speelden zich vorige week woensdag af. Het middelgroot hondje, at iets dat ogenschijnlijk wat onder het gras aan de voet van de parasol was gelegd. Het ging om een gehaktbal met een blauw goedje in. De eigenaar bracht het dier meteen naar de dierenartsenpraktijk. De hond bleek een viertal gehaktballen te hebben opgeschrokt. In de tuin lagen er nog vier andere. Er moeten dus een achttal gehaktballen in de tuin gelegd of gegooid zijn”, aldus de eigenaar.

Volgens de dierenarts ging het niet om slakkengif maar om rattenvergif. Aan Fort 2 wordt veel gewandeld met honden. Er zijn ook twee hondenweides in de buurt. De meeste baasjes zijn intissen al op de hoogte. Politiezone Minos raad intussen aan extra waakzaam te zijn

%d bloggers liken dit: