Honderden mensen ontvangen Sinterklaas aan het station van Hove

HOVE – De aangekondigde regen bleef zaterdagvoormiddag gelukkig uit in Hove en dus konden honderden mensen, waaronder uiteraard vele kinderen, Sinterklaas ontvangen aan het station, waar hij aankwam met de trein en dit met de hulp van de Gezinsbond Hove en Immo Casco. Ook dit jaar waren het Stefan Beeldens en Pietelien die de menigte mochten opwarmen vanaf 10 uur. Er waren ook enkele gastoptredens en een spelbreker die zelfs heel even de elektriciteit kon doorknippen. Uiteraard was dit alles in scene gezet.

Sinterklaas stapte van de trein om iets voor 11 uur en kon na de schitterende verwelkoming plaatsnemen op een mooie nieuwe praalwagen die afkomstig is Berchem. Nog maar eens werd duidelijk dat dit kinderfeest één van de jaarlijkse hoogtepunten is in Hove. De stoet ging dan via de Kapelstraat naar het kerkplein in de gemeente voor de kus met Machteld van Immo Casco tijdens de sleuteloverhandiging van het Sinterklaashuis en uiteraard de jaarlijkse snoepworp. Nadien konden de aanwezigen nog genieten van een heerlijke warme chocolademelk en degene die wilden konden nog met Sinterklaas op de foto.

Er wacht de goedheilige man nog drukke dagen in Hove met de voorstellingen van ‘Sinterklaas hij begint weer’, vandaag in het Groen Schooltje aan de Boechoutsesteenweg. Regioradio Zuidrand ging even op de schoot bij Sinterklaas en vroeg of er in Hove dan misschien wel stoute kinderen waren?

 

https://soundcloud.com/user-453727279/sinterklaas-hove-interview-sinterklaas

 

https://soundcloud.com/user-453727279/sinterklaas-hove-interview-stefan-beeldens

Bekijk hier de foto’s

%d bloggers liken dit: