Hoogbejaarde man uit Edegem overleden na ongeval in Mortsel

MORTSEL – Vanmiddag werd een man van 94 uit Edegem dodelijk aangereden op de Antwerpsestraat in Mortsel. De bejaarde belandde onder een vrachtwagen en overleed ter plaatse.

Johan Wonninck van politiezone MINOS: ‘Het ongeval deed zich voor toen de man de straat overstak ter hoogte van de tramhalte. Voor alle duidelijkheid: dit gebeurde niet aan een zebrapad. De bestuurder van de vrachtwagen had hem te laat gezien waardoor hij een aanrijding niet kon voorkomen.’ Bizar: de vrachtwagenchauffeur was even voordien nog gestopt aan een zebrapad op de Antwerpsestraat om iemand te helpen met oversteken.

De Antwerpsestraat was een tijdlang afgesloten. Ze is ondertussen opnieuw vrijgegeven maar men raadt iedereen aan om de buurt te vermijden want het verkeer zit er nog steeds muurvast. Het tram- en busverkeer verloopt wel normaal omdat het in een eigen bedding rijdt.

Alsof dit nog niet genoeg was gebeurde er – haast tegelijkertijd – een ongeval op het kruispunt Fortstraat-Krijgsbaan. Hierbij werd een motorrijder omvergereden door een wagen. Omstaanders konden de man helpen. Hij werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. (EM)