Hove sport zakt een reeks lager

HOVE – Tijdens de afgelopen winterstop was het eigenlijk al duidelijk dat het eerste elftal van onze Koninklijke Hove Sport het moeilijk zou krijgen om zich te handhaven in de 3de provinciale van het provinciale voetbalgebeuren in de provincie Antwerpen. En ook trainer Robert Van Peer had het al aangehaald tijdens de voorbije nieuwjaarsreceptie en het interview op uw lokale radio Frekwent.

En nu is het ook zeker. Na 1 jaar voetballen in de 3de provinciale moet Hove Sport een stapje terug zetten en zal het volgend jaar opnieuw uitkomen in een reeks lager.”Dit is nu al voor de 4ekeer dat dit gebeurd,” zucht men bij onze Koninklijke voetbalfamilie in Hove. “En daar zijn verschillende redenen voor. Vooreerst uiteraard de financiële middelen als we een gezonde voetbalclub willen blijven.”

“Ook onze sportinfrastructuur die dringend aan vernieuwing toe is en de betere voetballers naar andere ploegen doet verkassen  en misschien zijn we wel die typische ploeg die te sterk is voor de 4de provinciale en te zwak voor de 3de provinciale. Want dat werd dit jaar nog maar eens duidelijk in Hove. Het verschil tussen vierde en derde is veel groten dan wat velen denken. Ook vorig weekend kon ons eerste elftal niet winnen tegen een sterk SK Wilrijk ondanks een knappe eerste helft. En in de tweede helft nog een gevleide voorsprong voor Hove met een doelpunt van Simon Uytdewilligen en een knap gepareerde strafschop door thuisdoelman Kurt Van Gysel.”

“Het werd alsnog 1-1 en dat was niet genoeg om in derde blijven. En dan te weten dat er zondag nog een derby aankomt op het terrein van VC Mortsel om 15 uur.” Misschien het ideale moment voor onze supporters om zich met zijn allen te scharen achter de club in Hove die er dit jaar alles aan gedaan heeft om zich te handhaven op dat trapje hoger. Maar dat was blijkbaar niet genoeg.

%d bloggers liken dit: