Ilvy Andries volgt Arnold Herrebout op in Hove

HOVE –  Na het recente overlijden van gemeenteraadslid Arnould Herrebout moest de Hovese N-VA-fractie zorgen voor een vervanging en dit op basis van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012. De huidige legislatuur is immers nog niet afgelopen. Uiteindelijk kwam men uit bij Ilvy Andries, maar dat verliep niet van een leien dakje.

De eerste opvolger van de lijst is Walter Witvrouwen. Die liet weten dat hij dit mandaat aan zich voorbij laat gaan. Dus was het uitkijken naar de volgende opvolgers : de tweede opvolger is  Reinilde Berben. Zij woont sedert enkele weken niet meer in Hove. De derde opvolger is Marius Cleynen maar… zelfde probleem: de man woont niet meer in Hove. De vierde opvolger dan maar: Ilvy Andries uit de Vredestraat.

Het gaat hier om een verruimingskandidaat. Ze is dus niet meer politiek actief bij de partij,  maar wel sympathisant. Zij zal dus de laatste raadszittingen als gemeenteraadslid bijwonen, met andere woorden: haar mandaat loopt een kleine vijf weken. In deze periode zijn er nog twee gemeenteraden gepland: op maandag 26 november, wanneer zij wordt geïnstalleerd, en op maandag 17 december als afsluiter van deze legislatuur. Of ze nog over veel punten zal kunnen meebeslissen is nog maar zeer de vraag.