Ine Bosschaerts stopt met politiek en geeft haar schepenambt door in Edegem

Ine Bosschaerts heeft in de gemeente Edegem laten weten aan haar partij N-VA dat ze om persoonlijke redenen stopt met actief aan politiek te doen en ook haar schepenambt en haar functie als raadslid doorgeeft. Ze blijft wel lid van de partij.

In haar gemeente was ze sinds een maand in de huidige meerderheid schepen van wijkwerking – vrijwilligers – jeugd – gezin – kinderopvang – natuur – dierenwelzijn en afvalbeleid. In juni 2016 werd ze schepen als opvolgster van Guy Van Sande en ze werd dus in oktober 2018 opnieuw verkozen. Ine zegt dat ze haar politieke partij bedankt voor alle kansen die ze gekregen heeft en wil ook al haar kiezers bedanken.

Ze wil hun vertrouwen niet beschamen en vertrouwt er ten volle op dat hun stem door N-VA Edegem vertegenwoordigd zal worden. Zelf slaat ze nu een andere weg in en gaat de nodige tijd met haar gezin doorbrengen. Bij N-VA Edegem en uit monde van voorzitter Hugo Van Bueren kregen we te horen dat ze Ine met haar jeugdige leeftijd een uitstekend gemeenteraadslid en Schepen vonden. Denk maar even terug aan het dossier van de pastorij, die veranderd is in een bloeiende horecazaak voor iedereen of het beheersplan voor de omgeving Sint-Antonius en haar werk in Huis Hellemans bv.

Ook wij van regioradio Zuidrand hebben Ine altijd ervaren als een hardwerkende Schepen die ons altijd heel vriendelijk heeft te woord gestaan. Bij N-VA vraagt men aan iedereen om met het nodige respect om te gaan bij haar beslissing en ze willen Ine bedanken voor haar inzet, haar enthousiasme en haar uitstekend politiek werk. Gisterenavond werd op het afdelingsbestuur beslist dat Ine zal vervangen worden door Albert Follens in het schepencollege en door Sabine Van Lint-Peeters als raadslid.  Over de eventuele herverdeling van de bevoegdheden wordt later gecommuniceerd sluit men af in Edegem