Infomarkt Voedselteam Kontich: zondag 4 oktober op het St. Jansplein

Voedselteam Kontich werd vorig jaar opgestart en organiseert binnenkort haar allereerste infomarkt. Dit evenement gaat door op zondag 4 oktober, van 11 tot 15u, aan het Sint-Jansplein in Kontich.

Deze infomarkt is echt hét moment om je te informeren over de werking van een voedselteam of om eens kennis maken met 8 lokale ecologische producenten. Maak kennis met hun producten (biogroenten, zuivel, vlees, groentenspreads, notenolies, en nog veel meer) die vanaf 20 oktober allemaal te bestellen zullen zijn bij Voedselteam Kontich.

Je kan ter plaatse  proeven van hun aanbod,  of wat aankopen doen. Laat je duidelijk informeren hoe het systeem werkt, plaats eens een proefbestelling, … of sluit je aan als regelmatige besteller.

Alle bezoekers maken bovendien kans om een heerlijk voedselpakket te winnen.

Een voedselteam, wat is dat eigenlijk?

Een voedselteam is een groep inwoners die regelmatig via een webwinkel voeding aankopen bij lokale ecologische landbouwers of ambachtelijke producenten. Duurzaamheid, eerlijke prijzen en versheid worden bewaakt door Voedselteams vzw.. De producten kunnen wekelijks worden afgehaald aan een lokaal depot.

Het is dus een win win systeem voor zowel de producent die zekerder is van zijn afzet, als voor de consument die kan rekenen op  eerlijke, duurzame, smaakvolle lokale producten. De consument kan zelf vrij kiezen uit het aanbod, een seizoenspakket nemen kan ook maar is niet verplicht.

Meer informatie

Wil je graag nog meer weten over het voedselteam Kontich? Neem dan alvast een kijkje op de website: https://voedselteam-kontich.mailchimpsites.com/ of facebook-pagina:  https://www.facebook.com/voedselteamkontich

%d bloggers liken dit: