Infomoment nieuwe inwoners in Aartselaar

AARTSELAAR – Aanstaande zaterdag 3 maart organiseert de gemeente Aartselaar een infomoment en welkomstreceptie voor haar nieuwe inwoners.

In CC ’t Aambeeld maken nieuwe Aartselarenaren kennis met o.a. de gemeentediensten en het gemeentebestuur. Tijdens het infomoment op zaterdag 3 maart verwelkomt burgemeester Sophie De Wit de nieuwe inwoners. Nadien maken de aanwezigen aan de hand van twee introductiefilmpjes kennis met de gemeentelijke dienstverlening en troeven van Aartselaar.

In de foyer van het cultureel centrum staan verschillende infostanden waar de nieuwe inwoners zich kunnen informeren. Nieuwe inwoners vinden hier o.a. het vrije tijdsaanbod terug van de Bib en de sportdienst maar ook info over de werking van het digitaal loket. Ook de lokale politie is van de partij. Wie tips nodig heeft rond inbraakpreventie, kan bij hen terecht. Voor de allerkleinsten voorzien de jeugddienst en de gemeentelijke kinderopvang IBO Robbedoes een teken- en knutselhoekje.

Inwoners kunnen die dag kennis maken met hun wijkraad en de winkeliersvereniging ATA. Verder worden het schepencollege en de gemeenteraads- en OCMW-leden aan hen voorgesteld. Bovendien ontvangt elke nieuwe  inwoner een voordelenpakket van de gemeente. Dit infomoment gaat door op zaterdag 3 maart tussen 11 en 13u in het CC ’t Aambeeld in de Della Faillelaan 34 in de gemeente Aartselaar.