Inschrijvingen voor de 55ste Geitencorrida in Wilrijk zijn geopend

WILRIJK – De ‘Geitencorrida (‘Memorial Jean Van Onselen’) is de vaste loopafspraak voor sportief Wilrijk. Op zondag 9 december vindt de 55ste editie plaats van deze stratenloop voor jong en oud. Start en aankomst liggen ook nu op de Bist.

De kerstdagen zijn in aantocht. Ook Wilrijk dompelt zich een weekend lang onder in de sfeer van kerstbomen, chalets en feeërieke verlichting. Het belooft drie dagen lang een gezellig feest te worden op de Bist. Er zijn kraampjes waar u terecht kan voor drankjes, hapjes of uw eerste kerstaankopen. Toverachtige kerstverlichting en een grote kerstboom maken het kerstgevoel compleet. Voor Wilrijkse sportievelingen is een eindejaar zonder Geitencorrida ondenkbaar. Naar goede gewoonte kunnen jonge en volwassen lopers zich uitleven op een stratenparcours in het centrum van het geitendistrict. De loopafstanden variëren tussen 400 meter en 7,5 kilometer. Perfect dus voor een gezellige sportnamiddag voor het ganse gezin.

Om 14u30 uur start de Geitencorrida met een wedstrijd van 400 meter voor kinderen van vier tot acht jaar. Een kwartiertje later krijgen de iets ouderen (negen tot twaalf jaar) een parcours van 1 200 meter voorgeschoteld. Om 15 uur is het ten slotte aan de jongeren vanaf dertien jaar en de volwassenen. Zij kunnen kiezen tussen 4 500 of 7 500 meter. Iedereen krijgt een drankje en een gezonde versnapering. De eerste drie ontvangen bovendien ook nog een medaille en een prijs.

Kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis deelnemen. De ouderen betalen vijf euro vooraf of zeven euro ter plaatse. Inschrijven kan via www.sportstad.be/District_Wilrijk of op de wedstrijddag vanaf 12 uur. Meer info bij Sportantenne (03 338 53 24, sportantenne.wilrijk@stad.antwerpen.be).

Eigenlijk is het al de tweede maal dit jaar dat de Geitencorrida wordt gelopen. Omwille van hevige sneeuwbui kon de wedstrijd in 2017 niet plaatsvinden en werd ze verplaatst naar 3 maart. (EM)

 

Foto: Website antwerpen.be

%d bloggers liken dit: