Intergemeentelijk zwembad klaar in september

MORTSEL – Goed nieuws voor alle inwoners uit onze regio die houden van een baantje trekken in een zwembad of vele uurtjes waterpret. Gisteren was er in de stad Mortsel een werfbezoek aan het intergemeentelijk zwembad dat er momenteel gebouwd wordt als vervanging voor Zwembad Den Bessem.

Voor het eerst werd er ook al water in de mooie nieuwe kuip gelaten om na te gaan of er geen lekken zijn en of alles ook daarvoor in orde is. Schepen van sport Lieve Voets ging er voor in een schitterende rondleiding waar we van de ene in de andere verbazing vielen.

Ecologisch zwembad
Het word in Mortsel meer dan alleen een nieuw zwembad dat multifunctioneel gaat worden. Het nieuwe modulaire zwembad met instructiebad (12,5m x 7m) en een groot bad (25m x 14,5m) zal zich onderscheiden van zwembaden uit de omgeving door zijn integrale toegankelijkheid. Geen trapjes, maar wel een helling en verstelbare bodem in het instructiebad en een tillift en luie trap in het grote bad zorgen ervoor dat zelfs bedlegerige mensen van het zwembad kunnen komen genieten. Naast een open en aangenaam gebouw wil dit zwembad ook een voortrekker zijn op ecologisch vlak. Zo zullen op het dak van het nieuwe zwembad zonnepanelen komen voor de productie van groene stroom.

Het AGB Mortsel is de bouwheer van dit nieuwe zwembad in opdracht van de stad Mortsel, en de gemeenten Borsbeek, Edegem en Hove met de financiële steun van Sport Vlaanderen. Minister voor Sport, Philippe Muyters, ondersteunt het project met een subsidie van 1.800.000 euro, of 30% van de bouwkost.

Onze interviews
Lokale radio Frekwent was erbij en vroeg aan burgemeester Erik Broeckx van Mortsel zijn eerste indrukken na de rondleiding tijdens het werfbezoek. Herbeluister hier het interview.

We hadden ook een gesprek met Walter Kiebooms, schepen van sport in Borsbeek. Herbeluister hier het interview.

%d bloggers liken dit: