Inwoners ruimden samen met burgemeester stad Borstel op

MORTSEL – Neen het is geen druk of schrijffout. Gisteren werd de stad Mortsel voor één dag heel even anders genoemd. Althans toch als we de affiches mogen geloven die her en der hangen in de stad.

“Gisteren was er het begin van de lente en dus tijd voor de grote schoonmaak,” zegt men in Mortsel. “De grote schoonmaakactie begon maandag 19 maart al maar kende gisteren eigenlijk de officiële aftrap op het gemeenteplein. Iedereen werd opgeroepen om mee te helpen en daar kregen we heel wat reactie op,” vertelde men ons bij het stadsbestuur.

Met een prikker en vuilniszak in de hand gingen heel wat leden van diverse verenigingen in onze stad de strijd aan tegen het rondslingerend zwerfvuil. Ieder deed dat in zijn buurt of omgeving.

“We doen dit nog de hele  week lang en hopen zo dat op het eind van deze week de stad opnieuw zwerfvuilvrij zal zijn.”

Het officiële startschot werd gisteren gegeven op het gemeenteplein door burgemeester Erik Broeckx en enkele schepenen. “Het gesprokkelde vuil in witte zakken mag eenmalig meegegeven worden met de gewone afvalophaling van 26 of 27 maart in de stad Mortsel,” liet men ons nog weten. Want als iedereen een metertje voor zijn of haar rekening neemt, blinkt alles in 1,2,3.

Ook uw lokale radio Frekwent was bij de officiële start aanwezig en had er een korte en gezellige babbel over met burgemeester Erik Broeckx. En het mag nu al duidelijk zijn dat Mortsel beschikt over heel wat inwoners en verenigingen die graag alles netjes zien langs de straten van hun stad.

%d bloggers liken dit: