Inwoners van Wilrijk mogen kandidaten voor Geitetrofee nomineren

WILRIJK – Elk jaar reikt men in Wilrijk de Geitetrofee uit. Welke persoon of vereniging dit jaar deze prijs wint, kunnen de inwoners zelf mee bepalen. Tot en met 30 november kan men zijn favoriete kandidaat nomineren.

De Geitetrofee wordt door het districtsbestuur uitgereikt aan een verdienstelijke persoon, groep of vereniging die zich in 2018 heeft ingezet voor Wilrijk, de typische eigenheid van het district of haar bevolking. Hij of zij krijgt een bronzen beeldje en een geldprijs. Het voorbije jaar ging de Geitetrofee naar Sarina Ahmad, de tekenares, die het ontwerp maakte van de grote Jommeke-stripmuur aan de Heistraat.

Iedereen kan een kandidaat voor deze prijs voorstellen. De kandidaturen, vergezeld van een korte begeleidende nota, kunnen tot en met vrijdag 30 november worden ingediend via district.wilrijk@stad.antwerpen.be of per brief (District Wilrijk, Bist 1, 2610 Wilrijk).

Uit alle inzendingen worden drie genomineerden geselecteerd. Een vakjury bepaalt samen met de Wilrijkse bevolking wie de Geitetrofee in de wacht sleept. De uitreiking en de stemming vinden plaats tijdens de eindejaardrink op vrijdag 28 december om 17 uur op de Bist. Stemmen kan tot 18u40. De trofee wordt onmiddellijk daarna uitgereikt. (EM)