Jaarmarkt van Mortsel pakt voor het eerst uit met een veiligheidsdorp

MORTSEL – Het derde weekend van september (dit jaar 21 september dus) staat in Mortsel al jaar en dag in het teken van de jaarmarktfeesten. Nieuw dit jaar is het veiligheidsdorp. Dat wordt georganiseerd naar aanleiding van 80 jaar Rode Kruis Mortsel.

De jaarmarkt in Mortsel-dorp trekt altijd veel volk. Het aanbod is dan ook enorm groot. Denk maar aan de rommelmarkt, de oude ambachtenmarkt, de kinderboerderij, de hoefsmid en de vee-prijskamp. Je maakt er ook kennis met verschillende Mortselse verenigingen en handelaars. Op de speelplaats van De Tandem kan je bijpraten in het Wereldcafé Mortsel Mundo.

Ter gelegenheid van 80 jaar Rode Kruis Mortsel, kunnen bezoekers dit jaar ook terecht in een veiligheidsdorp, dat vrij te bezoeken is van 9 tot 15 uur op het grasveld aan Hof ter Linden.

De brandweer zal aanwezig zijn met een lichte vrachtwagen, een preventie-infostand, spelletjes voor de kinderen en de grote brandweerwagen zoals we die allemaal kennen van in het straatbeeld.

Ook het jarige Rode Kruis zelf mag natuurlijk niet ontbreken. Zij voorzien onder meer hun gloednieuwe ziekenwagen, een minibus, de commandowagen, de interventiewagen en een info- en oefenstand AED.

De politie is er met een commandowagen, moto en informatiestand.

Vanuit het lokaal bestuur Mortsel zal er een informatiestand zijn van Be-Alert, waar mensen zich meteen ook kunnen inschrijven. Be-Alert is een alarmeringssysteem dat burgers verwittigt in geval van nood, maar dat ook kan worden gebruikt om burgers te informeren over andere zaken van algemeen belang.

Om de jaarmarktfeesten te kunnen organiseren, wordt Mortsel-dorp verkeersvrij gemaakt.
Tussen 9 en 16 uur kan je de feesten een bezoekje brengen. Bij sommige verenigingen kan dat tot 18 uur. (EM)

%d bloggers liken dit: