Jazz-evening met De Beren Gieren in OC De Witte Merel

LINT – De Berende Gieren zijn te gast in de OC De Witte Merel, ze worden beschouwd als de avontuurlijkste muziekgroep in de Benelux. Sinds hun oprichting in 2009 hebben ze geen moment stilgezeten.

Ze waren Artist in Residence van het Gentse Kunstencentrum Vooruit en ontvingen drie prijzen op Jazz Hoeilaart, waaronder de hoofdprijs. Daarnaast werd het brein achter de groep, Fulco Ottervanger, onlangs genomineerd voor een MIA voor ‘Beste Muzikant’. Hun groepsnaam klinkt inmiddels dus tot ver voorbij de Belgische landsgrenzen. In september 2017 brachten ze hun vierde album uit  en die komen ze nu voorstellen in de gemeente Lint.

De Beren Gieren weten als geen ander een avant-gardistisch geluid te rijmen met melodieuze nummers en referenties aan de grote klassieke, 20e-eeuwse componisten. Ze schakelen moeiteloos van meer afgelijnde composities naar geïmproviseerde passages en onthullen zo de futuristische pulserende en dreigende sound van een nieuwe wereld. D

eze jazzavond gaar door op vrijdag 23 februari 2018 vanaf 20u in de kleine zaal van OC De Witte Merel – Liersesteenweg 25 in de gemeente Lint.

Tickets kosten 12 euro of 10.80 euro voor 60+ en 8.40 euro voor -26 jarigen. Alle info hierover is terug te vinden op de website www.lint.be/podium of via het tel 03/455 12 13 of via mail naar uit@lint.be