JCI Lier heeft beste voorzitter van Vlaanderen

“Ultieme erkenning voor onze Lierse afdeling”

JCI Lier,  de vereniging voor jonge ondernemende mensen onder de 40, won dit weekend de award voor beste voorzitter. Nadja Van Mechelen (31) kaapte de titel weg. “Een bewijs dat Lier écht impact heeft.” Van Mechelen, sales manager en hoofd recruiting bij het Herentalse uitzendkantoor Flanders@Work, kaapte de award voor beste voorzitter weg voor een afdeling met meer de 25 leden. Lier telt er een dertigtal en is daarmee één van de grootste JCI afdelingen van Vlaanderen.

“Een mooie erkenning voor de inzet van onze leden en het bewijs dat onze Lierse afdeling het goed doet. Dat we echt impact hebben”, zegt ze. Drie jaar geleden won ze ook al de award in de categorie met minder dan 25 leden. Dat was op het Vlaams congres in Lier, toen ze nog voorzitter was van Gheel & Thals, een afdeling die nu niet meer bestaat. De award kwam als een verrassing. Haar afdeling diende zonder haar medeweten een dossier in. Twee tegenstanders had ze, niet de minsten, maar Van Mechelen wist haar nominatie te verzilveren. Digitaal, dit keer. “Ineens zag ik mijn naam op het scherm. Wat gebeurt hier, denk je dan”, zegt Nadja.

DIGITALE AWARDS

De awardceremonie is traditiegetrouw het sluitstuk van het Vlaams JCI congres, dat normaal afgelopen weekend zou plaatsvinden in Oostende. Grote events zijn – gezien de huidige coronamaatregelen – evenwel nog niet toegelaten, dus sloot JCI dit jaar feestelijk af met de allereerste digitale awardceremonie ooit. De Kempense blikt tevreden terug op haar werkingsjaar, dat nog loopt tot 30 juni. JCI Lier kreeg er onder haar voorzitterschap vijf leden bij, een flinke groei. “Het was een speciaal jaar, zeker de laatste maanden. Met corona valt je hele plan in duigen. Maar dan zie je wat een fantastische afdeling Lier is. We zijn gaan brainstormen hoe we in deze tijden toch iéts konden betekenen voor de maatschappij en hebben op korte tijd een paar fijne acties op touw gezet.”

Zo was er de samenwerking met de Stad Lier. Enkele leden van JCI Lier stikten herbruikbare mondmaskers, die via de stad verdeeld werden. De stad leverde daarvoor de materialen. En er was het paasspel, waarbij elke dag online opdrachten werden gelanceerd, om kinderen tijdens de lockdown te entertainen. “Alleen had ik dit niet kunnen verwezenlijken”, zegt Van Mechelen. “Samenwerken is zo waardevol. Ik heb veel gehad aan alle (kandidaat)-leden, geïnteresseerden en senatoren. Het is een team effort.” Van Mechelen sluit in de toekomst aan bij het trainersteam van de JCI Flanders Academy, gericht op Jaycees die een leiderfunctie gaan opnemen.

MASCOTTE VAN HET JAAR

De Lierse afdeling scoorde hoog het voorbije weekend. Zo kreeg lid Wouter Rillaerts een eervolle vermelding in de categorie Mascotte van het jaar. Een ander lid van JCI Lier, Kenneth De Decker – gekend van spiegelreclame Loop’d en communicatiebureau Ageré – wordt komend jaar Vlaams voorzitter. Zijn bestuursploeg werd dit weekend verkozen, met onder meer uit twee Lierse medeleden: Kjell Spruyt van IT-bedrijf Netropolix uit Geel, die groeimanager wordt en Tim Beullens, de nieuwe Antwerpse districtsmanager, zaakvoerder van Delta Technics uit Heist-op-den-Berg.

“Ondanks corona hebben veel lokale afdelingen knappe initiatieven uitgevoerd. De Vlaamse JCI-awards belonen de mensen achter deze initiatieven”, zegt Kenneth De Decker. Hij zegt blij te zijn met zijn nieuwe bestuur en districtsmanagers. “Eén voor eén mensen met JCI in hun DNA. Onze doelen? 10% ledengroei, méér projecten en ‘bringing sexy back’: iedereen warm maken voor wat JCI is. We brengen ook de JCI Deals terug, origineel een initiatief van.. JCI Lier.”

Intussen werkt het Lierse bestuur achter de schermen aan het feestprogramma voor de vijftigste verjaardag van JCI Lier in 2021. Meer info op www.jcilier.be

WAT IS JCI?

JCI is een wereldwijde organisatie van jonge professionals tussen de 18 en 40 die werkt rond 4 pijlers: Business, Individualisme, Gemeenschap en Internationalisme. Als jonge kamer maakt JCI Lier deel uit van dit internationale netwerk van ambitieuze jongeren met een honger naar kennis, een neus voor ambiance en een engagement voor hun maatschappij.

Benieuwd? Wij vergaderen – zodra dat weer mag – telkens op de tweede donderdag van de maand in Het Looks, Ros Beiaardstraat 12-15, 2500 Lier, en voorlopig even digitaal. Welkom!

 

%d bloggers liken dit: