Jules Toebosch meldt zich als Lokale Ondernemende Held in Edegem

EDEGEM – Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente (18-25 september) selecteerde Edegem tien Lokale Ondernemende Helden. Ook riep het lokaal bestuur op om duurzame initiatieven te delen. Dat bleef niet zonder gehoor.

Jules Toebosch, CEO en oprichter van het Collé Clothing Label, gevestigd op de Prins Boudewijnlaan, gaat als achttienjarige ondernemer mee op weg naar 2030 en dat om de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) van de Verenigde Naties te behalen.

Edegem doet, samen met negentien andere Vlaamse gemeenten, mee aan het proefproject van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). Het gemeentebestuur gaat na hoe de duurzame doelstellingen van de Verenigde Naties in het dagelijks beleid kunnen worden opgenomen.

Het lokaal bestuur vroeg aan andere Edegem-naren om met hun duurzame initiatieven naar buiten te komen. Jules Toebosch ging daar nu op in. Burgemeester Koen Metsu (N-VA): ‘Jules sprak me vol enthousiasme aan over zijn nieuw project Collé. Hij vertelde me dat hij zich als jonge ondernemer wil engageren om op duurzame manier zaken te doen.’

‘Dat doet hij door kledingontwerpen van vroeger terug te brengen in 100 procent gerecycleerde, kwalitatieve kledij. Dat een jonge kerel van achttien met zo’n geweldig project naar me toekomt, stemt me bijzonder hoopvol.’

Jules Toebosch studeert ondernemen en marketing aan het Sint-Jozefinstituut in Kontich. Hij startte met Collé op 25 mei van dit jaar en was daarvoor medewerker bij modebedrijf Four Belgium.

Als jonge start up wil hij nu het verschil maken in de branche van de luxekledij en dat op een milieubewuste manier. ‘Mijn missie is om hoge kwaliteit te leveren en een goede relatie te hebben met gerecycleerde stoffen. We bieden exclusiviteit in combinatie met een eenvoudig ontwerp dat beter is voor het milieu en dat mode en milieu verenigt’, schrijft hij daar zelf over.

Schepen Lawrence Vancraeyenest (N-VA) ‘De kick-off van de Week van de Duurzame Gemeente was op 19 september in Hangar 27. Voor dat event hadden we tien lokale ondernemende helden geselecteerd. Ik ben heel tevreden dat we een week later al meteen positieve reacties kregen op onze oproep om samen werk te maken van de SDGs. Jules handtekende intussen het SDG-engagement van Edegem en wat ons betreft mogen er nog ondernemers zich melden.’

De tien Lokale Ondernemers die eerder door de gemeente Edegem werden geselecteerd zijn Bakkerij Wouters (Strijdersstraat), In ’t Leerke (Oude Godstraat), Schoen- en Sleutelmakerij Presstige (Bernard Van Orleyplein), Devomat Industries (Florent Geversstraat), Golfclub Drie Eycken (Drie Eikenstraat), Hove Sanitair (Hovestraat), Carrefour Express (Boniverlei), Traiteur Mama Lola (Adrien de Gerlachestraat), Jr.Bot (Boerenlegerstraat) en Restaurant Cabanelf (Mechelsesteenweg). (EM/ Foto www.coollevetements.com)

%d bloggers liken dit: