Kaarswake voor gefusilleerden van exact 100 jaar geleden

EDEGEM – Gisteren 16 maart 2018 was het exact 100 jaar geleden dat de Duitsers 6 leden van het netwerk M82 fusilleerden in het Fort 5 in de gemeente Edegem. Dus mogen we deze dag ook nu in 2018 niet zomaar laten voorbij gaan zegt men in Edegem.

Onder de noemer “Nooit te vergeten” en deze gedachte moeten we levendig houden werd daarom gisteren aan het monument op de hoek van de Marienlaan en de Prins Boudewijnlaan een hele dag een kaarswake gehouden. Deze kaarswake werd gehouden voor Henri Van Bergen, Felix Moons, Arthur Wattiez, Jozef Jespers, Jozef Leroy en August Naelaerts.

Deze moedige mannen werden 100 jaar geleden gefusilleerd in het nabijgelegen Fort 5 door de Duitsers. Naast deze kaarswake zullen vanaf volgende maand april ook 22 infoborden in het straatbeeld verschijnen in samenwerking met het KTA. Deze infoborden verwijzen naar de 16 gefusilleerden in het Fort 5 in Edegem. Het monument zelf werd in 1937 opgericht in de gemeente Edegem en elk jaar zullen we hier een kaarswake houden.

De kaarswake van gisteren werd ondermeer bijgewoond door de Edegemse Burgemeester Koen Metsu en leerlingen van de scholen OLVE Familia en het KTA Da Vinci.