Kandidaten uit Edegem, Lint en Mortsel op Vlaamse of federale sp.a-lijst

ANTWERPEN – Het ledencongres van sp.a Provincie Antwerpen keurde vandaag unaniem de lijsten voor de Vlaamse en federale verkiezingen goed. Daarbij vinden we de namen van drie kandidaten uit de Zuidrand, met name Alessandra Lamm uit Edegem, Erwin Madereel uit Lint en Gitta Vanpeborgh uit Mortsel.

Alessandra Lamm ( zie foto FB) is advocate en sinds enkele jaren bestuurslid en secretaris van de sp.a-afdeling in Edegem. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen was ze lijsttrekker maar met 99 stemmen geraakte ze niet verkozen. Nu staat ze negende op de Vlaamse lijst. Erwin Madereel zetelt sinds 2016 in de gemeenteraad van Lint. Hij is er voorzitter van de partij en zit in het loopbaanbegeleidersteam van het ABVV. Bij de gemeenteraadsverkiezingen stond hij op een onverkiesbare elfde plaats van de kartellijst sp.a/Groen en haalde 106 stemmen. Hij staat negende op de lijst voor de kamer. Gitta Van Peborgh werkt eveneens voor het ABVV, meer bepaald bij de studiedienst. Zij is schepen, toegevoegd als voorzitter van het Bijzonder comité voor de sociale dienst en bevoegd voor zorg en gezondheid, wonen en sociaal wonen, gelijke kansen en integratie. Bij de verkiezingen stond ze op de tweede plaats en kreeg ze 370 stemmen. Ze wordt tweede opvolger op de federale lijst.

Eerder waren de eerste vijf plaatsen op de twee lijsten al goedgekeurd. Lijsttrekkers Caroline Gennez en Yasmine Kherbache tonen zich verheugd. Gennez: ‘Ik ben bijzonder trots op ons divers team waarbij ervaring en sterke vernieuwing hand in hand gaan. Met veel overtuiging gaan we schouder aan schouder campagne voeren voor zekerheid voor iedereen, want in onzekere tijden laten wij niemand achter. Een sterke sp.a is meer dan ooit nodig.’ Op de Vlaamse lijst prijkt Thomas Sergooris uit Mol op de zesde plaats, gevolgd door Kelia Kaniki Masengo uit Sint-Katelijne Waver. Plaats acht wordt ingenomen door Els Opdenbergh (Zoersel). De top tien wordt vervolledigd door Dorien Lievens uit Laakdal.

De lijst wordt gesteund door oud-rector Alain Verschoren van de Universiteit Antwerpen. Hij zal tandem vormen met de Antwerpse onderwijsschepen Jinnih Beels die de lijst duwt. Bij de opvolgers waren uittredend gedeputeerde Inga Verhaert (Kalmthout) en Thijs Verbeurgt (Mechelen) al bekend. Op de derde opvolgersplaats staat Elhasbia Zayou uit Geel. De lijst van de opvolgers wordt geduwd door Professor Christine Van Broeckhoven.

Op de federale lijst wordt de zesde plaats ingenomen door Antwerps journalist Karl Apers. Hij wordt gevolgd door Willebroekenaar en cafébaas Nick Boeykens. Victoria Van der Meeren (Zwijndrecht) en Anne-Marie Kota (Dessel) staan op plaatsen acht en tien.

Kherbache: ‘Ik kijk nu al uit naar de campagne. De mensen op onze lijsten komen van uiteenlopende achtergronden en zijn toch bijzonder complementair. Wat ze allen gemeen hebben is de wil om zich sterk te maken voor wie het niet alléén redt. Dat typeert socialisten in het algemeen en deze groep in het bijzonder.’

De duwersplaatsen op de federale lijst zijn voorbehouden voor Antwerps schepen Tom Meeuws en milieuambtenaar Erik de Bruyn. De eerste drie opvolgers zijn Ben Segers (Antwerpen), Gitta Vanpeborgh en Emma Lambregts (Essen). De lijst van de opvolgers wordt geduwd door Peter Raats, vroegere districtsburgemeester van Berchem. (EM)

%d bloggers liken dit: