Kapellestraat in Aartselaar afgesloten na instorten puntgevel nieuwbouw

AARTSELAAR – Vanmorgen, even voor negen, stortte een puntgevel in aan een nieuwbouw in de Kapellestraat in Aartselaar. De brokstukken kwamen terecht op het dak van de aanpalende woning en op de rijbaan. De oorzaak is nog onbekend maar de kans dat het zware stormweer er voor iets tussenzat is zeer reel.

Er kwam ook een stuk stelling op de rijweg terecht. De brandweer sloot de Kapellestraat af tussen de Palmboomstraat en de Nieuwstraat om de brokstukken te kunnen opruimen. Er vielen geen gewonden.

Er is wel aanzienlijke schade aan de aanpalende woning, nr. 129. Experten moeten nu bepalen of het huis nog bewoonbaar is. Burgemeester Sophie De Wit (zie foto/N-VA) is ter plaatse en vond samen met het Sociaal Huis een noodwoning voor de bewoners van dit pand. ‘De brandweer is bezig met het afdekken en beveiligen van het dak. Dit kan nog enige tijd duren. Het belangrijkste is dat er geen slachtoffers zijn gevallen. De mensen die aanwezig waren zaten beneden en de kinderen zaten al op school. De aannemer zal het dak herstellen zodat we hopen dat het gezin spoedig weer naar huis kan.’

De Kapellestraat zal zo snel mogelijk terug worden opengesteld, al kan dat nog wel even duren. Ondertussen wordt ook het openbaar vervoer omgeleid. (EM)