Karine Van Oosterbos neemt je in oktober mee op onthaastingsretraite

MORTSEL – Karine Van Oosterbos en Chris Vleeschouwers nemen je in oktober graag mee naar Spanje, op onthaastingsretraite. Deze trip is gericht op stress release, op loslaten, op yoga, op meditatie en dus op onthaasten. Je hoeft hiervoor niet eerder yoga te hebben gevolgd. Er wordt intuïtief gewerkt op de manier die nodig blijkt te zijn. Naast groepsactiviteiten kan je deelnemen aan uitstapjes, zwemmen, lezen, schrijven, slapen en je kan er bovendien – zonder supplement – terecht voor individuele therapeutische sessies.

Karine Van Oosterbos is op verschillende vlakken actief. Ze is psychotherapeut, coach en loopbaanbegeleider bij Senses Praktijkhuis in Mortsel en runt K-onsult. Ze begeleidt dus mensen die het even wat moeilijk hebben, privé of in hun werksituatie. ‘Van thuis uit werd ik tamelijk kort gehouden. Op mijn twintigste ging ik op zoek naar wie ik was. Ik wou anders gaan leven, was strijdvaardig. Mijn eerste job was die van poetsvrouw bij Justitie, na zes weken werkte ik al op de griffie in de gevangenis van Antwerpen. Via avondschool haalde ik een bachelor diploma en belandde ik in HR. Daar leerde ik veel, vulde dit aan met een opleiding tot coach en een vierjarige opleiding psychotherapie. In 2007 startte ik als zelfstandige. ‘Ik ben al veertien jaar alleen met mijn dochter. Misschien is dat juist de drijfveer voor wat ik doe. Ik zou mezelf omschrijven als een mentor.’

Op in therapie gaan bij stress rust geen taboe meer. ‘Mensen blijven bij bosjes vallen. In het leven vergeten ze de rol van regisseur in te nemen en acteren ze in het verhaal van iemand anders, ze leren maskers op te zetten. Als hulpverlener leer ik hen vanuit de publiekstoel naar zichzelf kijken. Het ‘voelen’ wordt immers vaak uitgeschakeld en men denkt vanuit beperking. Doel is dat mensen hetgeen ze echt willen ook gaan doen.’ De mensen die bij Karine terecht komen worden veelal doorverwezen door de huisarts of kinesist en wat loopbaanbegeleiding betreft vinden ze haar via de VDAB-website. ‘Ik werk altijd op maat, maar wel met minstens vier sessies. De mensen bepalen wat ze gaan doen en ik wandel mee tijdens dat proces. Mensen zien groeien is het mooiste wat er is. Depressies behandel ik niet meer. Dan spreek je al makkelijk over drie jaar therapie en ik zet liever in op kortdurende trajecten.

‘Ik leer mensen om neen te durven zeggen. Om te kiezen voor work life balance. Eigenwaarde is belangrijk. Zo had ik iemand die zich ongelukkig voelde en wou emigreren naar Canada. Uiteindelijk heeft hij dat ook gedaan.’ Ze ziet zich ooit in Spanje terecht komen. ‘Ik ben verliefd op dat land en op de taal..’ De onthaastingsretraite waarvan sprake in de inleiding gaat dan ook niet toevallig naar Spanje. ‘Ik ken Chris Vleeschouwers, die yoga-docente is en naar Valencia is verhuisd. Tijdens die week zet zij yoga en meditatie in als tool. Chris besteedt zo aandacht aan het therapeutische lichaamsverhaal. Ikzelf voorzie elke dag een anderhalf uur durende sessie rond stressmanagement. Op vraag kan men ook individuele sessies krijgen. Verder kiest iedereen wat hij of zij wil en dat in een vrij luxueuze omgeving met een B&B en zwembad. Om het werkbaar te houden mogen er maximaal acht mensen mee.’ Belangstellenden vinden meer info via https://www.k-onsult.be/kalender/onthaastingsretraite-in-spanje-met-yoga-meditatie-en-therapie/ ‘Bedoeling is om vanaf 2020 deze trip twee keer per jaar te organiseren.’

Karine zit ook daarna nog niet stil. ‘In november ga ik, samen met Linda Nuyts- die hulp biedt bij het uittekenen van marketingstrategie – met vijf ondernemers voor een VIP-business week naar Calpe en ik leg de laatste hand aan mijn boek ‘Durf kiezen’, dat zich richt naar therapeuten, coaches en psychologen.’ (EM)

%d bloggers liken dit: