Kay-Li De Neef uit Mortsel stopt onmiddellijk met topsport-turnen

MORTSEL – Kay-Li De Neef heeft vandaag op amper vijftienjarige leeftijd besloten om onmiddellijk een punt te zetten achter haar topsportcarrière. Kay-Li heeft vijf jaar geturnd in de topsportstructuur en nam vorig jaar deel aan de Europese Jeugd Olympische Spelen. Op dit moment verblijft ze als supporter van het juniorenteam op het EK in Glasgow waar vanavond om 18u30 de kwalificaties worden afgewerkt.

We kregen Chris Verschooren, haar moeder aan de lijn: ‘Het voorbije jaar sukkelde Kay-Li van de ene in de andere blessure. Uiteindelijk was de pijn aan haar lies niet meer te harden. Volgende week vrijdag ondergaat ze een MRI. De problemen die ze heeft aan de lies en de rug komen van haar heup. Daarom dient dringend te worden onderzocht of er iets ernstig aan de hand is. Nadien zal worden beslist of ze nog aan gymnastiek zal kunnen doen.’

Kay-Li, die al turnt van haar tweede, droomde ervan om ooit op de Olympische Spelen te kunnen aantreden, maar dat zal jammer genoeg een illusie blijven. Ze trainde wekelijks zo’n 30 uur in de Topsportschool in Gent. Begin dit jaar werd ze in Mortsel nog gehuldigd. Aanleiding was haar tweede plaats op het Belgisch kampioenschap toestel-turnen bij de meisjes junioren. Ze kwalificeerde zich voor de Europese Jeugd Olympische Spelen in Hongarije. De ploeg behaalde daar trouwens een elfde plek. (EM/Foto Jeremy Van der Veken)

%d bloggers liken dit: