Kempens Landschap koopt samen open ruimte

HOVE – Gisteren vrijdag rond 16.30u was er de ondertekening van de aankoopakte tussen het Kempens Landschap en de gemeente Hove voor een aankoop van ongeveer 30 ha gronden die voordien eigendom waren van het OCMW Antwerpen.

In afstemming met het Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurpunt en de gemeenten koopt Kempens Landschap 26 hectare landbouwgronden in Hove aan. Hiervoor kan de landschapsvereniging rekenen op een aankoopsubsidie vanuit het Strategisch Project “Beleefbare open ruimte” binnen het Landschapspark Zuidrand. Door deze aankoop is de toekomst van dit open ruimte gebied verzekerd. De mensen die erbij waren kwamen gisteren op het gemeentehuis de plannen te weten van alle betrokken partijen.

Ook uw lokale radio Frekwent voor de zuidrand van Antwerpen was erbij en we hadden onder meer een korte babbel met de schepen van milieu in de gemeente Hove Bart Van Couwenberghe. De laatste tijd is er heel was natuur aangekocht in de gemeente. Denk maar aan het Uilenbos – Landschapspark Frijthout en nu dus deze gronden.

%d bloggers liken dit: