Kinderen van drie Lintse scholen lopen meer dan 6 000 euro bij elkaar

LINT – Tijdens de jaarlijkse sponsorloop liepen de kinderen van de drie Lintse scholen samen voor één goed doel. Dit jaar was dat het project Little Hearts in Cambodja. Maar liefst 6 177 euro werd bij elkaar verzameld. Little Hearts is niet enkel een weeshuis, maar ook een thuis waar kinderen worden begeleid tot ze als jong volwassenen zelfstandig in het leven kunnen staan.

De kinderen gaan er een halve dag naar school en de andere halve dag bieden leerkrachten hen én tevens de dorpskinderen bijkomend onderwijs aan. Onderwijs is zo belangrijk om hen een uitweg naar een betere wereld te bieden. Op dit moment wonen 36 kinderen in het weeshuis. Hun leeftijd varieert tussen vier en achttien jaar. Katrine Horemans dankte namens Little Hearts alle Lintse kinderen en hun sponsors voor het fantastische bedrag van euro dat ze verzamelden via de sponsorloop.

Het gemeentebestuur gaat het initiatief voorleggen aan de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking en hoopt op een financiële ondersteuning uit deze hoek. Little Hearts is steeds op zoek naar bijkomende financiële middelen want het weeshuis een maand draaiend te houden, kost al snel 10 000 euro.

Het project Little Hearts kwam er nadat twee broers, Tony en Jimmy Geeraerts, door Zuid-Oost-Azië en er werden geconfronteerd met de armoede. Voor de leefomstandigheden in Cambodja, één van de minst bedeelde landen ter wereld, trof hen. Eens terug in België, lieten de beelden hen niet los en ze besloten in actie te schieten. Dankzij de hulp van familieleden en kennissen startten ze ‘Little Hearts’ op. In mei 2009 renoveerden zij een plaatselijk schooltje. Drie jaar later besloot de regering echter om het gebouw te verkopen zodat men op zoek moest naar een nieuw onderkomen voor de kinderen. Zij besloten een nieuw huis te bouwen in Arey Ksat, een dorp in de buurt van de hoofdstad. Tony vond dat het moment was gekomen om te verhuizen. Sindsdien woont hij zelf ook in Cambodja. Meer info op www.littlehearts.be. (EM)

%d bloggers liken dit: