Kinderopvangwijzer: digitaal platform voor aanbod kinderopvang in de gemeente Kontich

Als kersverse ouder of nieuwe inwoner van een gemeente is het vaak een uitdaging om de juiste informatie te kunnen terugvinden qua aanbod kinderopvang.

“Daarom vonden we het als Lokaal Bestuur belangrijk om alle kinderopvanginitiatieven uit de gemeente overzichtelijk ter beschikking te stellen. Dit doen we voortaan via het digitale platform kinderopvangwijzer”, legt schepen van Welzijn Cindy Vanbaeden in de gemeente Kontich uit. “Op dit platform, te vinden op www.opvang.vlaanderen, kan je gericht zoeken op: soort opvang, leeftijd van je kind, wanneer heeft je kind opvang nodig, deelgemeente, alsook het totale aanbod aan vrije plaatsen in de opvanginitiatieven van Kontich-Waarloos.” Uiteraard staat ook het loket kinderopvang nog steeds ter beschikking voor informatie over kinderopvang, hulp bij het zoeken naar kinderopvangplaatsen, het aanvragen van een attest inkomenstarief of informatie over de verminderde tarieven in de kinderopvang.

“Emotioneel is het als ouder vaak een hele uitdaging om je kindje naar de kinderopvang te brengen, tijden als nu, met de Coronacrisis, maken het er niet minder makkelijk op. Correct en volledig geïnformeerd worden over het talrijke aanbod aan initiatieven is zeer belangrijk. Als mama van 3 kindjes heb ik zelf voor deze emotionele keuzes gestaan. Hopelijk kan ik andere ouders hiermee toch al een deel ontzorgen, waardoor er weer extra tijd vrijkomt voor knuffelmomentjes”, besluit de Kontichse schepen Cindy Vanbaeden.

 

%d bloggers liken dit: