Kleuterjuf krijgt een slag van een ontstemde vader op het Kiel

ANTWERPEN / KIEL – In de kleuterschool De Kameleon in de Constant Permekestraat op het Kiel is het donderdagnamiddag misgelopen tijdens een gesprek tussen een kleuterjuf en de boze vader van één van de kleuters. De vader is een man van 50 jaar en hij was ontevreden over een beslissing die de juf had genomen naar één van zijn kinderen toe tijdens het eten. Het gesprek dat daaruit volgde liep uit de hand en op een bepaald moment zou de vader de juf een slag in het aangezicht hebben gegeven. 

De 53-jarige leerkracht liep daarbij verwondingen op waarop de politie werd gewaarschuwd. Bij het ter plaatse komen van de agenten was de man echter niet meer aanwezig. Hij werd ontboden op het politiekantoor. Tijdens zijn verhoor zou hij hebben verteld dat de juf zich omdraaide en daarbij tegen een deur liep. Iets waar de agenten weinig geloof aan hechten. De man werd opgesloten in de cel op bevel van de onderzoeksrechter en zal na het weekend voor de Antwerpse raadkamer moeten verschijnen. Hij werd aangehouden op verdenking van ‘zware opzettelijke slagen en verwondingen aan pedagogisch personeel’.

In de school op het zit men uiteraard verveelt met dit voorval en haastte  men zich om te zeggen dat  incidenten waarbij een leerkracht wordt aangevallen uitzonderlijk zijn.