Koning Filip en premier bezoeken Paardenmarkt na explosie

ANTWERPEN – Gisterenmiddag rond 14 uur hebben koning Filip en Premier Charles Michel de plaats bezocht op de Paardenmarkt in de Stad Antwerpen waar maandagavond bij een explosie 2 doden vielen en 14 gewonden waarvan er nog één levensgevaarlijk gewond is.

Beide vooraanstaande heren werden geflankeerd door burgemeester Bart De Wever en gouverneur Cathy Berx. We willen de hulpdiensten graag komen bedanken voor het schitterende werk en vooral ook de nabestaanden van de overleden personen ons medeleven betuigen vertelden beide heren tijdens hun bezoek aan de getroffen stad Antwerpen.

Ondertussen werden ook de identiteit van de overleden personen bij deze ramp bekend gemaakt. Het gaat over een 39 jarige Belg en een 26 jarige Afghaanse asielzoeker. De juiste oorzaak van de explosie wordt nog steeds onderzocht en daarvoor doet de Antwerpse politie een oproep naar getuigen en vooral opnames die er mogelijk gemaakt zijn tijdens en net na de explosie op de Paardenmarkt.

De Lokale Politie Antwerpen vraagt in een tweet dat mensen die beelden hebben gemaakt van de explosie, die naar de politie door te sturen. “Om het onderzoek naar de oorzaak en omstandigheden van de explosie aan de Paardenmarkt zoveel mogelijk te ondersteunen, willen we graag beelden ontvangen op communicatie@politie.antwerpen.be. Hoe korter na de explosie, hoe interessanter ze zijn voor het onderzoek zeggen ze in Antwerpen. Vermeld bij de beelden ook het uur van de opname alsnog de Antwerpse politie.