Kontich gaat haar inwoners bevragen over sluipverkeer in een bepaalde wijk

KONTICH – Enkele maanden geleden ontving het gemeentebestuur van Kontich een petitie van een aantal bewoners uit de Beukendreef in de gemeente.

“In deze petitie waren er klachten over het vele verkeer en vooral de snelheid ervan. Heel wat inwoners in deze straat klagen al langer over het toenemend sluipverkeer in de richting van Hove,” weet ook Schepen van Mobiliteit in de gemeente Kontich Willem Wevers.

“Daarom gaan we deze mensen proberen te helpen en dit begint met een bevraging. Het is duidelijk dat deze mensen ook niet meteen hun eisen willen stellen maar constructief willen meedenken met ons over hoe het allemaal beter zou kunnen. Enkele opties staan al op papier. Die hebben we gemaakt met de initiatiefnemers van deze petitie. En we willen graag weten hoe de andere inwoners van de wijk aan de Beukendreef – Bautersemstraat en de kleine Meylstraat hier tegenover staan,” zegt de Kontichse Schepen.

Het zou ook best kunnen dat een deel van de inwoners deze mogelijke aanpassingen helemaal niet nodig vinden. Daarom vraagt het gemeentebestuur van Kontich aan deze mensen om hun antwoord in te dienen voor 31 maart 2018.