Kontich Schaatst en doet nog zoveel meer van 8 december tot 6 januari

KONTICH – Al voor de elfde keer organiseert het gemeentebestuur van Kontich samen met enkele partners Kontich Schaatst. Gedurende de kerstperiode is dit de plek om te komen genieten van de winterse sfeer. Naast de schaatsbaan zorgen verschillende verenigingen uit Kontich voor een drankje en hapje tegen democratische prijzen. Tijdens Kontich Schaatst worden er verschillende evenementen georganiseerd op de schaatsbaan. Iedereen is welkom van 8 december 2018 tot en met 6 januari 2019 op het gemeenteplein van Kontich.

Hou jij er wel eens van om je dansbenen boven te halen en je volledig te laten gaan op de beats van de dj? Dan mag je de komende edities van Beats on Ice zeker niet missen. Het thema op deze editie van Kontich Schaatst is Black light. Zorg voor de juiste accessoires en kledij en bouw mee aan een visueel spektakel en dit op donderdag 20 december en vrijdag 4 januari, telkens van 19 tot 23 uur. Voor de huur van de schaatsen betaal je twee euro extra. Dj Vinylah verzorgt de muziek.

Charity on Ice op dinsdag 11 december is een evenement georganiseerd door Abtec, een onderneming gevestigd op Neerveld, in kader van de warmste week. De opbrengst hiervan gaat volledig naar het goede doel. Kontich zet volop in op G-sport. Met het gratis evenement ‘schaatsen en glijden op ijs’ wil men zoveel mogelijk mensen met een motorische, verstandelijke of psychische handicap laten kennismaken met het schaatsen. Je mag ook met rolstoel, rollator of slee op het ijs. Maar het draait niet alleen om sport. De ‘G’ staat ook voor gewoon, geïntegreerd, gelijkwaardig, goesting, grensverleggend, en vooral ook genieten. Kortom, het wordt een sportief evenement voor kinderen, jongeren en volwassenen met en zonder handicap op zondag 16 december van 10 tot 12 uur.

Dit jaar heeft de viering van de sportlaureaten plaats op en rond de ijspiste en wel op woensdag 26 december vanaf 20 uur. Alle sportclubs en hun leden zijn uitgenodigd op deze viering. De sportlaureaten van het seizoen 2017-2018 worden die dag in de bloemetjes gezet. Op het moment van de viering (tussen 20 en 22 uur) is de schaatsbaan van Kontich Schaatst niet toegankelijk voor het publiek. Iedereen is welkom om de laureaten te huldigen. Is schaatsen nog een beetje moeilijk? Kom dan glibberen, spelen, en sleeën op het ijs. Op woensdag 26 december en woensdag 2 januari is er van 10 tot 12 uur een speelmoment voor families met kinderen maar zonder schaatsen. Handschoenen zijn verplicht. Denk ook aan stevig winterschoeisel.

Heb je ooit al eens met je fiets over ijs willen rijden? Kom dan op 15, 22 of 29 december of 3 of 5 januari, van 10 tot 12 uur, naar Kontich Schaatst. Wielerclub Steeds Vooraan zorgt voor begeleiding en initiaties op de schaatsbaan. Er zijn een beperkt aantal fietsen aanwezig die kunnen worden ontleend. Eigen MTB’s worden toegelaten indien ze proper en vrij van modder zijn. De huur van een MTB kost twee euro.

De schaatsbaan is open van zaterdag 8 december tot en met zondag 6 januari van 13 tot 22 uur, tenzij op 10, 13, 14, 17, 18 en 20 december (open vanaf 16u30), 24 en 31 december (open van 13 tot 16 uur), 26 december (open tot 20 uur). Ze is gesloten op 25 december en 1 januari. Bij evenementen kunnen de openingsuren afwijken. Om te komen schaatsen betaal je drie euro. (EM)

%d bloggers liken dit: