Koop voordelig een rookmelder bij de stad Lier

LIER – Hulpverleningszone Rivierenland, waar Lier deel vanuit maakt, krijgt elk jaar meer dan 1 000 oproepen omwille van een een brand. Jaarlijks vallen in ons land meer dan 80 dodelijke slachtoffers bij een woningbrand. Met rookmelders kan dat aantal naar beneden. Door een samenaankoop biedt de stad ze nu voordelig aan. Je kan voor negen euro een rookmelder kopen. Voor 25 euro koop je een set van 3 rookmelders.  Daarmee heb je meteen een basisset voor je woning.

De optische rookmelders voldoen aan alle wettelijke voorschriften, hebben een batterij met een levensduur van tien jaar en kunnen zowel met schroeven als gekleefd aan het plafond worden bevestigd. Momenteel beschikt men over 1 000 rookmelders. In de loop van december volgen nog 2 200 stuks. Je kan de rookmelders vanaf nu aankopen aan de infobalie van het stadskantoor en in het gemeentehuis van Koningshooikt. Op donderdag 22 november zijn er ook rookmelders te koop tijdens de seniorenbeurs in dienstencentrum Het Schoppeke (Kan. Davidlaan 25).

Burgemeester Frank Boogaerts roept  iedereen op om de nodige rookmelders aan te kopen tegen dit gunsttarief en ze daarna op de juiste plaatsen in de woning aan te brengen. ‘Brandveiligheid is enorm belangrijk voor iedereen’, zegt hij terecht.