KVH Wilrica organiseert ‘Wilrijk: oorlog, bezetting en bevrijding’

WILRIJK – Op 4 september 1944 denderden de eerste Britse tanks over de Boomsesteenweg op weg naar de bevrijding van de stad en zijn zuidelijke randgemeenten. In samenwerking met het districtsbestuur houdt heemkundige kring Wilrica op woensdag 4 september, dus precies 75 jaar later, om 20 uur een lezing over de oorlogstijd, de bevrijding van Wilrijk en de bevrijdingsnaweeën.

Hugo Cassauwers, voorzitter van Wilrica, vertelt u over de intocht van de Geallieerden door Wilrijk, de ontruiming van de forten, de Duitse bevelhebber van Fort 7, de Wilrijkse oorlogsomstandigheden, de V-bom-inslagen,… Deelname is gratis maar inschrijven wel noodzakelijk via info@wilrica.be

Wilrica organiseert ook twee wandelingen in samenwerking met het district Wilrijk. Op zondag 25 augustus om 19 uur gaat men op ontdekkingstocht in de wijk Hoogte, een wandeling door een ietwat minder bekende woonbuurt met interessante plaatsen en verrassende weetjes.

Op zondag 29 september om 10 uur volgt de Parkwijk. Deze wandeling brengt de deelnemers doorheen een karakteristieke wijk met een staalkaart aan architecturaal en landschappelijk schoon. Voor de beide wandelingen, met Ken Van Nuffel, voorzitter van het Willemsfonds, als gids, komt men samen aan Brasserie Comptoir (hoek Cederlaan/Groenenborgerlaan).

Inschrijven gewenst op info@wilrica.be of rechtstreeks op www.wilrijk.be – cultuur – zomers wandelen in Wilrijk. (EM / Foto Wilrica)

%d bloggers liken dit: