Laat je vervoeren door het Aartselaars erfgoed op zondag 28 april

Zondag 28 april kan het lokale en regionale erfgoed in Aartselaar gratis ontdekt worden door jong en oud.

Ambacht en restauratie staan centraal in de Heemkundige Kring, in de bibliotheek gaat een digitale tour in première en de pas gerestaureerde Molen van het Heiken draait weer in volle glorie! Een authentieke 50B bus rijdt van locatie naar locatie zodat bezoekers geen enkele van de gratis activiteiten hoeven te missen. Wie in de jaren 70-80 in Aartselaar woonde of werkte herinnert zich vast nog de 50B. Deze oranje lijnbus verving tram 50 en verbond het dorp met de regio.

Tram- en bus-fanaat Stefan Justens kocht zo’n authentieke 50B en rijdt op Erfgoeddag tussen de drie locaties waar activiteiten plaatsvinden.  De molen van het Heiken werd in het najaar van 2018 grondig gerestaureerd. De molenaar vertelt er alles over tijdens zijn rondleiding in en rond de molen.

Molenaar Miguel roept de Aartselaarse jeugd op om de molen te redden voor de gekke edelman Don Quichot. Een familievoorstelling met knutselactiviteiten maken het dagprogramma helemaal af. Om 20:15 is er de niet te missen cinema aan de molen met de Hollywoodfilm “The man who killed Don Quixote” van Monty Python-lid Terry Gilliam.

Wie binnenspringt in de Heemkundige Kring merkt dat het Aartselaars erfgoed leeft! Marleen Saelens toont in haar pop-up atelier hoe ze kerkelijk erfgoed met zorg restaureert. Boekbindersgilde Het Koffersool demonstreert de kunst van het ambacht. Kinderen die de smaak te pakken hebben kunnen aan de slag onder begeleiding van Mooss in een workshop magische boeken. En In de bibliotheek tenslotte staat regionaal erfgoed centraal. Dankzij tal van vrijwilligers kwam een groot digitaal project tot stand rond de Mortselse Gevaert fabriek. Dwaal in première door de gangen van de oude Gevaert gebouwen en ontdek de verhalen van vroeger. Voor kinderen is er een workshop rond fotografie en jong en oud kan een retro of futuristische foto maken. Gegarandeerd een fijn aandenken aan Erfgoeddag! Het volledig programma van Erfgoeddag 2019 in de gemeente Aartselaar is terug te vinden op de gemeentelijke website www.aartselaar.be/erfgoeddag 2019. op deze website vind je ook alle openingsuren terug. Of bel even op het nummer 03/877 39 85.

De inkomprijs zal zondag alvast op al deze locaties gratis zijn.

%d bloggers liken dit: