Leer op drie maanden joggen met Start to run in fort van Wilrijk

WILRIJK – Met start to run leer je op een gezellige en verantwoorde manier joggen.

Ook dit voorjaar kan je in Wilrijk deelnemen aan Start to run. A(letiek) V(oor) I(edereen) Wilrijk zorgt voor professionele begeleiding gedurende vijftien lessen. In de eerste les krijg je algemene informatie, gevolgd door een korte training. Tal van tips zorgen voor de opbouw van een goede conditie, zodat je op het einde moeiteloos vijf kilometer loopt. En wie weet ben je dan ook klaar om op 23 juni deel te nemen aan de Geitenloop over die afstand.

De belangrijkste reden waarom men moet lopen, is omdat het gezond is. Bovendien is het gewoonweg leuk om te doen. Een andere reden kan zijn om lichaamsgewicht te verliezen of op peil te kunnen houden. Sporten gaat ervoor zorgen dat je metabolisme – de snelheid waarmee je lichaam calorieën verbrandt – gaat verhogen. Ook gaat het lopen ervoor zorgen dat je spiermassa vergroot en je vet gaat verbranden. Je gaat dus afslanken.

Mannen en vrouwen vanaf zestien jaar kunnen zich inschrijven. Het standaard-inschrijvingsgeld bedraagt 30 euro. De cursus loopt van 14 maart tot 15 juni en wordt gehouden aan het Openluchtsportcentrum in Fort VI. Info en inschrijvingen: sportantenne.wilrijk@antwerpen.be (03 338 53 24). (EM/ Foto AVI)