Leer programmeren, games en robots maken tijdens Coderdojo in Aartselaar

AARTSELAAR – Tijdens Coderdojo leer je programmeren, games en robots maken. Je gaat meteen zelf aan de slag met Scratch en leert al doende hoe programmeren werkt. Heb je al wat ervaring met Scratch? Dan is Micro:bit, Arduino of Python misschien iets voor jou.

Inschrijven kan telkens één maand op voorhand via www.coderdojobelgium.be. Wie inschreef voor de vorige dojo of op de wachtlijst stond, krijgt voorrang voor de volgende editie.

Men dient zelf een laptop mee te brengen.

Om van Coderdojo een succes te maken, zoekt men vrijwillige coaches om de jongeren te begeleiden. Men zoekt geen ‘lesgever’ maar iemand die jongeren helpt om zelf te ontdekken. Specialisatie in een specifiek domein (programmeertaal, web development, Arduino, Scratch) is fijn, maar niet noodzakelijk. Geïnteresseerden nemen contact op met lies.lemmens@aartselaar.be.

De bijeenkomsten vinden plaats op zaterdagen 21 september, 12 oktober, 23 november, 14 december , 25 januari 2020, 15 februari 2020, 21 maart 2020, 16 mei 2020 en 13 juni 2020 telkens van 14 tot 17 uur in Chalet De Hamer aan de della Faillelaan in Aartselaar. (EM)

%d bloggers liken dit: