Leerlingen De Blokkendoos leren buitenlandse woordjes

AARTSELAAR – Vorige week leerden de leerlingen van de basisschool De Blokkendoos in de gemeente Aartselaar hun eerste korte woordjes in het Afrikaans – Turks – Hongaars of Arabisch.

“Deze lessen werden niet gegeven door de gekende meesters en juffen, maar wel door een aantal anderstalige ouders van enkele schoolgaande kinderen. Zo krijgen onze leerlingen een aantal basiswoordjes en zinnetjes te leren,” zegt men in Aartselaar.

“Uiteraard gaat het hier om de meest voorkomende dingen zoals in een andere taal goedendag zeggen of jezelf behelpen in een winkel of op een markt. Wat er nu van deze buitenlandse talen na enkele weken of maanden gaat blijven hangen bij de kinderen is nog niet geweten. Maar op de toetsen en examen zullen ze er alvast niet mee geconfronteerd worden,” zegt de directeur van de school.

“Maar het leeft wel onder de kinderen. Dat zagen we aan de bereidwillige medewerking tijdens deze lessen en nadien ook op de speelplaats waar deze leerlingen de vreemde taal ook al gingen gebruiken naar elkaar toe. En dat was eigenlijk de opzet van dit alles,” vertelde men tot slot in de basisschool De Blokkendoos in de gemeente Aartselaar.

 

%d bloggers liken dit: