Leerlingen tekenen voor een eigen glasbol

Klassen van het 5e en 6e leerjaar houden best de tekenstiften in de aanslag want de tekenwedstrijd “Minder brol bij onze bol” is op 1 september van start gegaan. Bij de 26 IGEAN-gemeenten met glasbollen nemen leerlingen het heft in handen en ontwerpen hun eigen glasbol. Tekeningen inzenden kan tot en met 28 oktober.

Minder brol bij onze bol

De tekenwedstrijd maakt deel uit van een project waarbij IGEAN in zet op extra sensibilisatie en handhaving bij lokale besturen en inwoners. Het thema van het project en de tekenwedstrijd, een schone glasbolomgeving, is een zeer actueel onderwerp. Enkele weken geleden lag er immers op verschillende plekken sluikstort rond de glasbollen omdat ze vol zaten. De glasbollen konden wegens overmacht niet op tijd geledigd worden. Dat is gelukkig weer verleden tijd.

Een eigen glasbol IGEAN en de lokale besturen willen tieners op creatieve wijze doen nadenken over sluikstortproblematiek en moedigen hen aan om samen zorg te dragen voor de planeet. De leerlingen zullen brainstormen met de klas over het ontwerp van de tekening en gaan dan aan de slag. De afgewerkte tekeningen worden ingezameld op het gemeentehuis tot en met 28 oktober. De professionele jury kiest een top 3 en vanaf 28 november kunnen inwoners stemmen op hun favoriete glasbolontwerp via www.igean.be/tekenwedstrijd.

De macht over de ontwerpen van 26 unieke glasbollen ligt dus letterlijk in handen van de inwoners. Daarbij hoopt IGEAN een verhoogd engagement te creëren zodat meer mensen zich aanmelden voor het peter-/meterschap van de unieke bollen die in de loop van lente 2023 het straatbeeld zullen sieren

%d bloggers liken dit: