Leerlingen tweede secundair uit Mortsel nemen deel aan ‘Wel-in-je-vel-beurs’

MORTSEL – Zit jij wel in je vel? We vragen het te weinig aan elkaar, maar het is een vraag die ertoe doet. Op dinsdag 8 oktober, van 9 tot 15 uur, organiseert lokaal bestuur Mortsel in het JOC aan de Lusthovenlaan haar jaarlijkse ‘Wel-in-je-vel carrousel’ voor de leerlingen van het tweede secundair van alle Mortselse scholen. Want je mentale gezondheid een duwtje in de rug geven, dat kan iedereen gebruiken.

Op deze wel-in-je-vel beurs kunnen jongeren kennismaken met allerlei welzijnsorganisaties waar ze beroep op kunnen doen. Er wordt onder meer gewerkt rond mentale gezondheid, kinderrechten, studiekeuze, veilig internet, …
Ook preventie en verkeerseducatie is een belangrijk onderdeel. Jongeren kunnen plaatsnemen in een tuimelwagen, een workshop volgen met VR-brillen die de risico’s van een dode hoek blootlegt en een realistische virtual reality ervaring beleven rond spoorlopen dankzij het vibrerend podium van ‘The Floor’.

Deze Wel-in je-vel beurs kadert in de tiendaagse van de geestelijke gezondheid, met veerkracht als thema, datgene wat je nodig hebt om na een mentale tik een frisse start te nemen. (EM)

%d bloggers liken dit: