Leerlingen van Campus Drie Eiken in Wilrijk gaan les krijgen in tenten

WILRIJK –Op woensdag 28 augustus kwam tijdens renovatiewerken het plafond van de grote aula op Campus Drie Eiken in Wilrijk naar beneden. Gezien de schade zal de aula niet tijdig klaar zijn voor de start van het nieuwe academiejaar. De Universiteit Antwerpen zocht en vond al snel een oplossing.

Op Campus Drie Eiken volgen studenten van de farmaceutische, medische, biomedische en diergeneeskundige wetenschappen les. Dat zijn grote groepen studenten, die niet passen in de kleinere aula’s op de campus. Met het nieuwe academiejaar in aantocht ging de universiteit op zoek naar een alternatief.

Op een weiland tussen de parkings op Campus Drie Eiken zullen tijdelijk twee professionele tentconstructies worden geplaatst, één voor 160 en één voor 600 studenten. In de tenten komen tribunes, met stoelen en klaptafels, net zoals in een echte aula. Bovendien zijn de tenten geïsoleerd en verwarmd, dus ook als het kouder wordt, kan er worden lesgegeven.

De tenten zullen in de loop van volgende week worden geplaatst. Drie leveranciers werken mee aan dit project: Veldeman Group zal de tenten plaatsen, Party Constructions BVBA levert de tribunes en Alvero Kantoormeubelverhuur de stoelen met klaptafeltjes. (EM)

%d bloggers liken dit: