Leerlingen VTI Kontich winnen gouden reus

KONTICH – Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover: de prijsuitreiking voor het winnende verhaal van de Verhalenbrouwerij in de gemeente Kontich. Reuzenplan de vereniging achter Reus Contios, had een verhalenwedstrijd uitgeschreven.

Zij waren op zoek naar een nieuw verhaal voor Contios dat gebracht zal worden tijdens het Sprookjespark op 22 september 2018 in het Altenapark, een organisatie van de wijkwerking Altena. Drie middelbare scholen uit Kontich, Sint-Jozef, het VTI en de middelbare graad Woord van de Academie van Kontich, hadden hun leerlingen verhalen laten schrijven.

Een deskundige jury onder het voorzitterschap van de peter van Contios, Jeroen Olyslaegers, heeft de verschillende ingestuurde verhalen met veel plezier gelezen en beoordeeld. Tijdens de lezing en de beoordeling bleven de schrijvers/bedenkers van het verhaal uiteraard anoniem. De jury koos als winnend verhaal: ‘Contios en de heks bij de vervloekte boom’, geschreven door het vierde jaar Industriële Wetenschappen van het VTI.

Zij kregen uit handen van Jeroen de gouden reus Jeroen Olyslaegers vertelde bij de uitreiking: “Gasten, we hebben enorm genoten van jullie verhaal. Het is een enorm spannend verhaal en we zullen proberen om het even spannend te maken op 22 september 2018.”

“Ik juich initiatieven zoals de Verhalenbrouwerij enkel toe, zei Veerle Van Dyck. “Er zijn immers nooit te veel verhalen en zeker niet wanneer deze geschreven worden door jongeren. Het is, zoals Jeroen Olyslaegers vertelde, prachtig om te zien wat de kracht van verbeelding vermag. Ik ben ook zeer opgezet dat onze technische school met het schrijven van dit winnend verhaal laat zien dat techniek, verbeelding en het schrijven van verhalen perfect kunnen samen gaan,” aldus de schepen van cultuur in de gemeente Kontich Veerle Van Dyck.