Les Négresses Vertes keren na 30 jaar terug naar Sfinks Mixed

BOECHOUT – Een meer dan goedgevulde dag op Sfinks Mixed in Boechout waar de deuren openen om 11 uur en pas sluiten morgenochtend om 4u30. Een overzicht:

*Twee MC’s, Dimitri Leue – von Kapp, zingen en springen op hedendaagse beats en brengen nummers voor jong en oud. (Concerttent 13 uur).

*Mercedes Peón wordt één van de meest charismatische vrouwen van de mondiale hedendaagse muziek genoemd. (Concerttent, 15 uur).

*Kristel, een intrigerend Afro pop-rock trio, vertegenwoordigt de nieuwe generatie van de indie scene van Madagaskar. (Concerttent, 17 uur).

*Havana D’Primera is een gigantische Cubaanse Timba-band onder leiding van Alexander Abreu en met zeventien leden. (Concerttent, 19 uur).

*Les Négresses Vertes is een gestoorde band die punk, balkan, ska, rai, en dub mixt in een explosieve cocktail. (Concerttent, 21u30).

*Kenshin Iryo (Zweden) aka Million Stylez is de man van de onmiskenbare Ey miss fatty fatty yu a murdah. (Concerttent, 23u15).

*Rabba is dé organisator van het concept Afroblood, VooddooHype en -gang. (Concerttent, 0u15).
*Nafthaly Ramons -aka Misses DJ’s (zie foto Sfinks) liefde voor muziek is breed dankzij dansbare en sexy setjes. (Concerttent, 1u45).

*Esinam (België/Ghana) jongleert met traditionele instrumenten die ze ‘looped’ en verweeft met de klanken van haar dwarsfluit en soulvolle stem. (Clubtent, 14 uur).

*Karoline Kamosi alias Leki (Belgisch/Congolees) is een vaste waarde in de muzieksector. (Clubtent, 16 uur).

*The Tune overgiet Koreaanse traditionele muziek met een vleugje jazz, hedendaagse en zigeunermuziek. (Clubtent, 18 uur).

*Laurence Revey uit de hoge Zwitserse Alpen heeft een stem die alles overstijgt in de muzikale stratosfeer. (Clubtent, 20 uur).

*Khadija El Bidaouia, de diva par excellence van de Aïta en Chaâbi of Marokkaanse feest muziek. (Clubtent 22 uur).

Verder zijn er nog optredens van DJ Nitsa (16 uur), Wael Alkak (18 uur), DJ ABENA (20 uur), Anais B (22 uur) en Leo Justi (00 uur) in de Urban Mad en van Jan De Smet (15 en 19 uur op het KIDZ-podium, samen met buikdans, Senegalese dans en Senegalese percussie-optredens tussen 12 uur en 14u30 en 16 uur en 18u30. (EM)

%d bloggers liken dit: