Lierse Stedelijke Academie voor Schone Kunsten sluit feestjaar af met jaarlijkse Black Box

De Lierse Stedelijke Academie voor Schone Kunsten sluit de viering van haar 225 jaar feestelijk af met de expo Black Box. Het feestjaar startte in januari 2018 met de jaarlijkse Black Box en deze tentoonstelling vormt ook het sluitstuk van het feestjaar in januari 2019.

‘Met deze grootse tentoonstelling willen we de leerlingen die dit academiejaar afstuderen in de kijker zetten,’ vertelt directeur Gio De Weerd. De leerlingen van de laatste jaren hogere graad en specialisatie presenteren in de wandelgangen van de academie hun werken. Bezoekers, maar ook medeleerlingen kunnen reacties of feedback geven over de getoonde werken aan de hand van een formulier dat ze deponeren in de  ‘black box’. ‘Met deze ‘Black Box’ –expo krijgen de leerkrachten de kans om een tussentijdse evaluatie te maken van het werk van hun afstuderende leerlingen. De leerlingen zelf krijgen dan weer de kans om op basis van de feedback bij te sturen en zich zo grondig voor te bereiden op de eindproef die ze in juni moeten afleggen. Uiteraard zijn de meeste eindwerken nog lang niet klaar. Sommige leerlingen stellen dus nu alleen maar een ontwerp tentoon,’ vertelt Barry Camps, de projectleerkracht.

Deze expo gaat door  in de Lierse Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, Koepoortstraat 1. Vanaf zaterdag 26 januari tot en met maandag 4 februari kan je ‘Black Box’ komen bekijken: op weekdagen en op zaterdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur. Je kan op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagavond ook van 18.30 tot 21 uur naar de werken komen kijken. Op zondag is de academie open van 9 tot 12 uur. De toegang is gratis.