Lint Boetiek begint vandaag aan zijn mei en feestmaand en kijkt al uit naar 2020

We zijn eerder deze week de maand mei binnen gestapt en dat is traditioneel en jaarlijks de maand waarin de gemeente Lint haar Lint Boetiek organiseert. En dat is dit jaar niet anders al hebben ze in de gemeente nu al de mond vol over volgend jaar wanneer de 150e verjaardag van Lint zal gevierd worden.

Maar eerst dit jaar 2019 waar ze vandaag eraan beginnen met het meifeest in het Rode Kruis Opvangcentrum Meihof van 13 tot 19u met een kinderdorp, exotische hapjes en drankjes en geweldige optredens. En de sportievelingen die krijgen morgen hun deel met de ondertussen al overbekende Lintrail die ook dit jaar zal vertrekken en aankomen aan het Lintse gemeentehuis in het mooie gemeentepark.

Of een unieke ervaring met een avontuurlijke loop- en wandelroute dóór verschillende gebouwen en mooie natuurplekjes in de gemeente. Laat je van je meest sportieve kant zien en kies je route van 5 of 10 km zegt men bij de organisatie. Tijdens de 5 km wandel of loop je naast/door: BKO De Marbollen, Gemeentehuis, Gemeentelijke Basisschool, kerk O.L.V.-Geboorte,Luitersheide, OC De Witte Merel en terug naar het gemeentepark. Bij de 10 km doe je dan als extra ook de technische dienst van de gemeente aan.

Ben je geen sporter maar wel een supporter?  Ontdek dan de gebouwen en de routes  in hun volle glorie en juich de lopers en stappers toe van aan de zijlijn. Mobiele muzikant Kanza Mees doet de temperatuur enkele graden stijgen wanneer hij zijn zomerse klanken en zuiderse ritmes op je loslaat. Zijn one-man-installatie Musica Mobilé is de ideale zomerse begeleiding voor alle lopers en supporters van de LinTrail.

Deze LinTrail zal doorgaan op zondag 5 mei en begint eraan om 13.30u. En over het grootse feest van volgend jaar wil burgemeester Harry Debrabandere alvast kwijt dat men nu al een werkgroep heeft opgericht in de gemeente die de festiviteiten zal uitwerken en de inwoners geregeld zal doen herinneren op wat hen te wachten staat. Te beginnen met vandaag. Nog 250 keer slapen en het is zover.

%d bloggers liken dit: