Lint viert 11 juli met lezing van erevrederechter De Roeck en muziek van Funky D

LINT – Op donderdag 11 juli viert de gemeente Lint de Vlaamse nationale feestdag met een lezing van erevrederechter Alberic De Roeck en feest men nadien met Funky D.

Om 20 uur houdt Lintenaar en erevrederechter Alberic De Roeck een lezing in de parkzaal van het gemeentehuis. De spreker komt uit een familie met een juridische gen. Zijn vader was vrederechter, zijn broers werkten in het juridische milieu en ook zijn zoon is advocaat. De Roeck was vrederechter in Schilde, Antwerpen en Borgerhout. Hij kreeg dus een heel afwisselend publiek in zijn rechtbank. Momenteel wordt hij nog steeds geconsulteerd door sommige vrederechters. Zijn kennis en ervaring is dan ook heel groot. Hij is één van de gezichten van het VTM-programma ‘pop-uprechtbank’. Lies en Jeroen brengen nadien eigen Nederlandstalige luisterliedjes. Het duo verrast met herkenbare nummers van eerlijke makelij. Kortstondig gerijpt, maar diep geworteld. Haarfijne samenzang in combinatie met twee akoestische gitaren.

Op het pleintje tussen de dienst Burgerzaken en het gemeentehuis begint om 21u30 het Partyconcept Funky D. uit Hoeselt, een interactieve live act die een eigen interpretatie brengt van bestaande nummers. Verspreid tussen het publiek staan de DJ en de muzikanten van Funky D (zie foto FB) op lichtgevende dominoblokken. Dit alles wordt dan nog eens aangevuld met een zangeres die het publiek in een mum van tijd kan entertainen in samenwerking met de kleurrijke muzikanten. Ze brengen entertainment voor jong en oud, zeer dansbaar en aangenaam voor oog en oor: meezingers, hedendaagse pop, dance, latino, soul-hits en andere genres. De Scouts van Lint verkopen dranken en hamburgers aan de buitentoog. (EM)

%d bloggers liken dit: