Lintse sportclubs kunnen vanaf volgend seizoen in de nieuwe sporthal terecht

LINT – De bouw van de nieuwe sporthal van Lint ligt volledig op schema. Vandaag vrijdag konden alle betrokken partijen al een kijkje nemen in wat het verlengde van OC De Witte Merel mag worden genoemd. Op enkele details na is de hal instap-klaar zodat de sportclubs er vanaf het volgend seizoen definitief hun intrek kunnen nemen. Het geheel wordt feestelijk ingehuldigd op zondag 30 september.

De rondleiding werd gegeven door schepen Alice Bruno (N-VA). ‘De belijningen werden al aangebracht en je zal merken dat het er lekker fris is. Het was nog even spannend om alles klaar te krijgen voor het bouwverlof maar uiteindelijk zijn we daar in geslaagd. Een gang met een hele glazenpartij verbindt het nieuwe stuk met de bestaande Witte Merel. De uitzonderlijke temperaturen van de voorbije dagen hebben ervoor gezorgd dat het hier nu ook warm is maar bij ‘normaal Belgisch weer’ gaan de klimatologische omstandigheden optimaal zijn. Het is een moderne sportzaal geworden, uitgerust met een comfortabele vloer. Het gebouw is voorzien van twee kleedkamers, douches en sanitair, ook voor mindervaliden. Toiletten worden gespoeld met regenwater, op het dak komen zonnepanelen en energiezuinige leds – die enkel aangaan wanneer men de ruimte betreedt –  zorgen voor de verlichting. In de helft van de zaal komt een scheidingswand die naar omlaag kan worden gelaten.’

De bestaande accommodatie volstond niet meer. Ook nu nog zal turnvereniging Olympos voor tumbling en trampoline uitwijken naar Mortsel en het Lindenhof maar uiteindelijk komen er per seizoen zomaar eventjes 2 000 extra uren voor sportbeleving bij. De andere sporttakken die er zullen worden beoefend zijn badminton, volleybal en rope skipping.

Schepen Geert Verhulst (sp.a): ‘Ook de scholen zullen gebruik maken van deze infrastructuur. Zij zullen vooral naar hier komen voor het korfbal. Vroeger was het vaak zo dat een gemeente een sporthal bouwde en dat de school een halfjaar later 500 meter verderop hetzelfde deed. Resultaat: de ene zaal stond overdag leeg, de andere ’s avonds. Hier zal dat dus niet het geval zijn. Deze realisatie zorgt ervoor dat Lint nooit meer een slaapdorp zal kunnen worden genoemd.’

Voor de aanleg werd een beroep gedaan op TRIAS, een architectenbureau uit Turnhout. Opmerkelijk: dit is hun eerste sport-gerelateerde opdracht in de provincie Antwerpen. Tom Reynders: ‘We hebben ook ontwerpen in Haacht en Machelen. We nemen alleen maar opdrachten aan indien ze voor ons op architectonisch vlak interessant zijn. De grootste uitdaging voor ons was het feit dat er een verbondenheid moet blijven bestaan tussen de sportbeoefenaars en de buurtbewoners. Vanuit de Lindelei zal men via brede glazen wanden kunnen kijken naar de sporters (en omgekeerd). Dat zorgt er meteen voor dat er een soort sociale controle zal ontstaan. Toen wij hier voor het eerst kwamen kijken was de aanblik helemaal anders. Nu hebben wij een mooie sporthal uitgetekend van 32 bij 24 en met een hoogte van zeven meter. Dat heel de constructie op zo’n korte termijn is kunnen worden opgetrokken heeft natuurlijk alles te maken doordat de stukken als prefab worden aangeleverd. Voor ons was het niet alleen belangrijk dat de vloer van uitstekende kwaliteit zou zijn maar de zaal moet ook fris aanvoelen en de akoestiek dient perfect te zijn.’ (EM/ Morgen meer foto’s en interviews op deze website en onze fb-pagina)

Onze adverteerders: