Livia Moreau en Steven Vollebergh zijn ere-provincieraadslid

ANTWERPEN – De provincieraad vaan Antwerpen kende vanmiddag Livia Moreau (Open Vld Mortsel) en Steven Vollebergh (N-VA Wilrijk) de titel van ere-provincieraadslid toe, dit als ‘erkenning voor hun inzet voor dit democratische bestuur’

Livia Moreau (50) (foto FB) studeerde rechten en vestigde zich na haar studies in Mortsel. Ze werd in 1996 bestuurslid van de Open VLD Aartselaar en verhuisde in 2000 naar het bestuur van Mortselse afdeling. In 2006 werd ze verkozen voor de provincieraad. Haar aandacht richtte ze vooral op onderwijskwesties, een materie waarin ze zich na haar studies verder heeft gespecialiseerd en op de economische en sociale aspecten van de mobiliteitsproblematiek, waarin ze een sleutelrol toekende aan de provincie als overleg- en coördinatieforum. Sinds januari is ze schepen in Mortsel voor onderwijs, ruimtelijke ordening, stedenbouw en wooncode en juridische zaken.

Steven Vollebergh (47) kwam als 23 jarige leeftijd in de gemeenteraad van Rumst terecht. Enkele jaren later werd hij verkozen in de Antwerpse provincieraad waar hij de problematiek van de Antwerpse Zuidrand van nabij volgde. 24 jaar lang oefende hij deze politieke mandaten uit. Hij was tussen 1995 en 2011 fractievoorzitter voor het Vlaams Belang in de gemeenteraad. Nadien verhuisde hij naar Wilrijk, waar hij voorzitter was van de plaatselijke Vlaams Belang-afdeling. Beroepshalve is Vollebergh bedrijfsleider van een Antwerpse KMO. Binnen het Vlaams Belang was hij ook lid van het provinciale bestuur en de nationale partijraad. Vorig jaar stapte hij uit de partij en zetelde hij als onafhankelijke. Nu is hij bestuurslid van de plaatselijke N-VA-afdeling (EM)

%d bloggers liken dit: