Lokaal bestuur Hove en Colruyt gaan samenwerken in het project aan tafel in 1-2-3

Morgen donderdag 24 oktober 2019 vindt om 15 uur in de raadzaal van het OCMW, Esdoorn 4A in Hove, de officiële ondertekening van de engagementsverklaring ‘Aan tafel in 1-2-3 euro’ tussen het lokaal bestuur Hove en Colruyt plaats. Met deze verklaring spreken het lokaal bestuur Hove en Colruyt hun wederzijds engagement uit in het kader van het project ‘Aan tafel in 1-2-3 euro’. Dit project heeft als doel om gezinnen met budgettaire problemen te ondersteunen bij het bereiden van lekkere en evenwichtige maaltijden voor het gezin. Het project bestaat uit een tweewekelijks boekje (‘Aan tafel in 1-2-3 euro’) met  6 recepten die maximum 1, 2 of 3 euro per persoon kosten op basis van 3 porties.

Daarin is de prijs van de volledige verpakking inbegrepen, ook al is er voor het recept minder nodig. Zo weten de mensen vooraf exact wat ze betalen aan de kassa. Het receptenboekje bevat ook tips om de kinderen te laten meehelpen en om van de restjes nog iets lekkers te maken. Met dit receptenboekje willen we mensen inspiratie geven zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de prijs. Gezinnen kunnen zo het budget van een maaltijd onder controle houden, een evenwichtige maaltijd bereiden, kinderen betrekken in het bereiden van een maaltijd en slim shoppen.

Evenwichtige voeding is een basisrecht voor iedereen en zo hopen het lokaal bestuur Hove en Colruyt bijkomende inspiratie te kunnen bieden.

Kwetsbare gezinnen met kinderen worden volledig vrijblijvend geïnformeerd. De gezinnen kunnen zich vrijwillig inschrijven, waarna ze exclusief om de twee weken een Colruyt-receptenboekje in de bus krijgen.

Wim Verbesselt (Colruyt) en schepen van Samenleven in Hove Els Nelen-Pauwels zullen morgen deze engagementsverklaring ondertekenen.

Meer info bij dit alles is te vinden bij Kurt Vereycken, diensthoofd sociale dienst Hove via mail naar kv@ocmwhove.be

%d bloggers liken dit: