Luister naar Wilrijkse sportgeschiedenis of wandel door hart van het district

WILRIJK – Op zondag 11 augustus kan je gaan luisteren naar de voorstelling van de Wilrijkse sportgeschiedenis en/of wandelen door het hart van het district. Beide activiteiten worden georganiseerd door de Kring voor Heemkunde Wilrica.

Om 11 uur grasduint Gilbert Van Nuffel in het auditorium van het gemeenschapscentrum in de rijke en anekdotische sportgeschiedenis van Wilrijk met een bijzondere aandacht voor het jaarlijkse wielergebeuren tijdens de Jaarmarkt. Welke voorwaarden stelde Fausto Coppi om in Wilrijk te komen deelnemen aan de wielerkoers? Waar lag nu juist die Olympische wielervelodroom in Wilrijk? Wat is een ‘constateur?’ Wat was er merkwaardig aan de opening van het zwembad door cultuurminister Rika De Backer (CVP)?

U komt het allemaal te weten net als de verhalen over de Wilrijkse wereldkampioenen (en niet alleen in het wielrennen), de top-hoogspringers, de basket- en handbalgloriejaren …..en nog veel meer weetjes. Hiervoor werd een beroep gedaan op sportkenner en –auteur Jozef Verstappen.

Hugo Cassauwers en Ken Van Nuffel frissen vanaf 14 uur je kennis van Wilrijk op en/of laten u kennismaken met de dorpskern van het district. Zij nemen je mee voor een tochtje langs enkele historische plaatsen van het Geitendorp en brengen een bezoek aan de raads- en trouwzaal van het districtshuis. Samenkomst aan het onthaal van het districtshuis.

Deelnemen aan beide activiteiten is gratis. Inschrijven is niet noodzakelijk maar wel gewenst via info@wilrica.be. (EM / Embleem Wilrica)

%d bloggers liken dit: