Meer dan 600 toeschouwers van ‘Onze Natuur, de film’ bij CC De S teiger en een flinke opsteker voor de Boomse natuur.

CC De Steiger mocht de afgelopen dagen meer dan 600 geïnteresseerden ontvangen tijdens 3 vertoningen van ‘Onze Natuur, de film’. Hotel Hungaria werkte 2,5 jaar lang met twee filmploegen aan deze ambitieuze natuurdocumentaire over de natuur in onze achtertuin. Matteo Simoni is gids.

De drie succesvolle filmvertoningen in Boom kwamen tot stand in samenwerking met 6 plaatselijke verenigingen die actief zijn rond natuur en educatie. Natuurpunt Rupelstreek draagt met vele vrijwilligers zorg voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in en rondom Boom. LIGO laat je kennismaken met de natuur van eigen streek met ‘Samen de natuur in’, een leerrijke cursus van 10 lessen. Benieuwd naar wat er allemaal leeft in jouw tuin of wil je met streekeigen planten wat meer leuke beestjes lokken? Nodig dan eens een Tuinranger uit. Terwijl je samen op wandel bent of fietst, geniet je van de natuur bij Rijweg. Om samen te tuinieren en zelf van je oogst te kunnen smullen, moet je bij De Tuinchefs zijn. Dat is een samenwerking van de vrijwilligerswerking bij WZC Den Beuk, Welkom en Co en Ligo. Bij het Voedselteam van Boom koop je groenten en fruit van de korte keten, zoveel mogelijk bio en gezond.

Het grote succes van de vertoningen heeft voor de streekeigen natuur bovendien nog een leuk neveneffect: voor elk verkocht ticket, schenkt CC De Steiger € 2 aan Natuurpunt Rupelstreek, goed voor zo’n € 1200!

%d bloggers liken dit: